Connect with us

Revistateo.ro

Sapote negru, un fruct cu gust de budinca de ciocolata

Naturiste

Sapote negru, un fruct cu gust de budinca de ciocolata

Latinoamericanii se pot mandri cu fructele si legumele lor exotice. Despre sapote negru a auzit putina lume. Este un fruct delicios si are gust de budinca de ciocolata!

Continuam seria materialelor despre fructele exotice mai putin cunoscute in Romania. Recent, v-am prezentat cateva informatii despre sweetie, noua tendinta din supermarketurile romanesti. A venit vremea sa aflati cate ceva despre sapote negru, unul din cele mai exotice fructe, care castiga tot mai mult teren in Europa.

Acest fruct seamana cu o rosie verde (gogonea). Ce este interesant referitor la sapote este ca nu ingrasa, desi gustul lui aduce a budinca de ciocolata. Nu are multe calori si, in ciuda gustului de ciocolata, e mai bogat in vitamina C decat o portocala.

Fructul se gaseste in tari precum Mexic, Columbia si in insulele din largul Caraibelor. Este vedeta preferata de locuitorii din America Centrala atunci cand vor sa isi surprinda familia cu ceva dulce. Vestea trista e ca nu am gasit inca acest fruct pe piata din Romania, dar, cine stie, dupa ce sweetie si-a facut loc printre lamai si clementine, poate e si randul acestui delicios produs al naturii.

CITESTE SI: Cum se consuma corect fructele

Alte fructe exotice

Rambutan Nephelium lappaceum

sapote-negru-un-fruct-cu-gust-de-budinca-de-ciocolata-3

Arata ca o capsuna cu blana si provine din Asia de Sud-Est. Varianta salbatica impanzeste ogoarele din Costa Rica, la mii de kilometri departare de Asia. Are un gust dulce spre acru, amintind de savoarea strugurilor rosii.

Mangosteen

sapote-negru-un-fruct-cu-gust-de-budinca-de-ciocolata-2

Este un copac tropical care nu rugineste niciodata si provine din insulele Sunda si Moluccas din Indonezia. El creste si in tarile latino-americane, dar si in India si Hawaii. Are un gust dulce si picant in acelasi timp.

Marul Mammee

sapote-negru-un-fruct-cu-gust-de-budinca-de-ciocolata-1

Are un gust dulce si aromat si se gaseste in special in America de Sud. Fructul face furori si in America de Nord, in special in statele din sud precum Louisiana sau Florida.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top