Connect with us

Revistateo.ro

Multe persoane se confrunta cu raul de masina. Fie ca sunt copii sau adulti, multi nu reusesc sa calatoreasca fara sa simta nevoia de a voma in timpul calatoriei.

Sanatate

Cum scapi de raul de masina

Multe persoane se confrunta cu raul de masina. Fie ca sunt copii sau adulti, multi nu reusesc sa calatoreasca fara sa simta nevoia de a voma in timpul calatoriei.

Multi scapa de raul de masina cu ajutorul medicamentelor. Insa, atunci cand nu mai iau pastile, raul de masina revine.

Daca te uita pe geam lateral cand conduci, ochii tai vor face un nistagmus – miscari rapide care urmaresc mediul cate un pic pana, se termina globul ocular. Raul de miscare se vindeca la volan. Greata si senzatia de voma dispar ca prin minune odata ce te asezi pe scaunul din fata stanga.

Ei bine, acest lucru nu este valabil si in cazul copiilor. Acestia trebuie sa incerce un alt mod pentru a scapa de raul de masina.

Dr. Ioana Voda, medic primar ORL: “Exista o sensibilitate, o mostenire genetica, o diferenta intre urechea dreapta si urechea stinga, adica o inegalitate la nivel de ureche interna, iar creierul percepe diferit si de aceea exista o discrepanta intre ceea ceea ce vad si ceea ce simt.

Dr. Ioana Voda, medic primar ORL a dezvaluit pentru „Ce se intampla, doctore” modul in care copiii pot scapa de raul de masina.

Cum scapi de raul de masina. Jocurile pot fi de ajutor

“Nu exista bomboana mentolata sau bratari care sa faca o minune si sa ne ia raul de masina, dar daca facem exercitii, un sport – tenis, ping-pong, alergam si stimulam foarte tare senzorii astia ne antrenam si ne educam.”

Copiii pot scapa de raul de masina simplu. Inca de la o varsta mica trebuie sa invete sa priveasca in fata.

Citeste si: 10 reguli pentru a creste o fetita
Fixati cu centura de siguranta, cel mai bine ar fi sa fie blocate partile laterale, pentru ca cel mic sa nu se uite decat in fata. Puteti incerca jocuri, pentru a-i tine treaza atentia. Puteti face concursuri, pentru a vedea ce numar are o masina sau ce culoare.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top