Connect with us

Revistateo.ro

Sărbătoare 9 decembrie 2017 - Zămislirea Sfintei Fecioarei Maria. Tradiții și obiceiuri

Stil de viata

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

Ziua de 9 decembrie aminteste de Zamislirea Sfintei Fecioare Maria de catre Sfanta Ana. In calendarul ortodox, aceasta zi este marcata cu cruce neagra.

In 9 decembrie, Biserica face pomenirea vestii date de Arhanghelul Gavriil Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. Acesta a instiintat-o despre sfanta zamislire a Preacuratei Maicii lui Hristos.

Sfintii Ioachim si Ana au fost lipsiti de copii pana la vremea batranetii. Atunci Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei, binevestindu-le zamislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a facut roditor pantecele sterp al Anei. La vremea randuita, aceasta a nascut-o pe Sfanta Fecioara Maria.

Iata rugaciunea care se spune pe 9 decembrie:

Tropar la sarbatoarea Zamislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4
”Astazi legaturile nerodirii de fii se dezleaga; ca Dumnezeu auzind pe Sfintii si Dreptii Ioachim si Ana, mai presus de orice nadejde le-a fagaduit lamurit ca vor naste pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a nascut Cel Necuprins, Om facandu-Se, poruncind Ingerului sa-i strige: Bucura-te cea Plina de har, Domnul este cu tine!

Condac la sarbatoarea Zamislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4
Aratatu-Te-ai astazi…
Astazi lumea praznuieste zamislirea Sfintei Ana, care s-a facut de la Dumnezeu; pentru ca aceasta a nascut pe Ceea ce mai presus de cuvant a nascut pe Cuvantul.

Astazi, veniti sa ne impodobim mintea cu ganduri smerite si sa impletim cununi de laude Celei Care S-a zamislit in pantecele mai inainte sterp al maicii Sale si sa O rugam sa dezlege si nerodirea de multi ani a sufletelor noastre.

Bucura-te, Sfinte Ioachim, caci din coapsele tale a rasarit Faclia Cuvantului, Care lumineaza si sufletele noastre tinute in intunericul pacatului.

Bucura-te, Sfanta Ana, caci ai luat in pantece pe Fiica lui Dumnezeu, pe Cea Care a dezlegat nerodirea pantecelui tau si al lumii blestem a dezlegat prin nasterea cea minunata.

Cu flori de cantari sa intampinam pe binecuvantata Ana, pe cea care astazi se veseleste luand in pantece pe Imparateasa ingerilor prin vestire ingereasca.

Rugaciune de Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

Nu uitati a ne pomeni pe noi in rugaciunile voastre, Sfintilor Ioachim si Ana, ca unii ce ati nascut pe lauda fecioriei.
Astazi dreptii au luat plinirea fagaduintei bucuriei si in pantece au zamislit pe Maica Cuvantului, pe Cea Care ne poarta pe noi ca o maica duhovniceasca in ale Sale rugaciuni.

Cetele puterilor netrupesti, cu Botezatorul, cu Apostolii lui Hristos si cu Nascatoarea de Dumnezeu Maria, faceti rugaciune ca sa ne mantuim”.

Ce sa nu faci de Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

De Zamislirea Sfintei Fecioare Maria, nu ai voie sa speli si sa cosi. De asemenea, pentru ca este zi de post, trebuie sa renunti la placerile lumesti si sa iti petreci ziua in rugaciune.

Citeste si: Rugaciune catre Sfantul Nicolae

Crestinii nu trebuie sa uite si sa ii ajute pe ceilalti. Chiar daca este vorba despre un lucru mic si neinsemnat, este un ajutor nesperat pentru cine este in nevoie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top