Retete Craciun
Cea mai simplă prăjitură de Crăciun: se prepară din 6 ingrediente!
Fiecare persoana care iubeste Craciunul asteapta cu nerabdare sa desfaca fiecare cadou alaturi de o prajitura de Craciun buna si un lichior.
Daca nu vrei sa pierzi ore in sir ca sa cauti prajitura perfecta de Craciun, te ajutam noi. Aceasta e reteta care indulceste pe oricine.
A devenit cea mai populara prajitura de sarbatori pe Pinterest, iar multa lume deja a incercat-o.
Daca iti doresti o prajitura care pur si simplu sa ti se topeasca in gura, incearca prajitura adaptata pentru sarbatori. Nu ai nevoie decat de sase ingrediente, iar experienta in bucatarie nu este cautata.
Daca nu agreezi gemul, le poti umple cu caramel si sa adaugi ciocolata.
Ai nevoie de:
- unt
- zahar
- un ou
- esenta de vanilie, dupa gust
- sare
- faina.
Iata in filmulet cantitatile aproximative ale prajiturii:
Poti umple prajitura de Craciun cu ciocolata sau cu gem
Untul si zaharul se amesteca usor cu ajutorul unui mixer sau cu un tel. Se adauga oul, sarea si vanilia si se continua mixarea. Se adauga si faina si se amesteca pana se formeaza o coca. Se foloseste o lingurita de inghetata si se formeaza niste bilute.
Citeste si: Oua umplute cu ton
Se pune o lingurita peste ele, pentru a le face o adancitura, apoi se tin la conglator timp de 30 de minute. Mai apoi, se coc timp de 15 minute, la 176 de grade Celsius. Poti adauga in ele caramel, gem ori ciocolata topita.
BONUS: Cum se face crema de vanilie
Crema de vanilie este una dintre cele mai delicioase creme ce poate fi folosita pentru aproape orice prajitura. Fie ca o consumam cu un piscot sau o inghetata de ciocolata, aceasta crema are aceeasi savoare.
Cum se face crema de vanilie
O crema buna de vanilie are in compozitie unt moale. Acesta e unul din secretele pe care doar cofetarii il stiu. Pentru a face crema de vanilie ai nevoie de 200 de grame de unt moale, 100 de mililitri de lapte, 4 linguri de zahar, doua oua, vanilie si coniac dupa gust.
Inainte de a te apuca de reteta, e de spus ca toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa bati zaharul si vanilia cu ouale intr-un bol. Toarna laptele pe masura ce bati crema si agita bine bolul.
Toarna apoi acest amestec intr-o craticioara si incalzeste-l in foc mic sau intr-o baie de apa.
Cat timp crema e pe foc, trebuie sa amesteci incontinuu pana vezi ca se ingroasa. Atentie mare! Crema nu trebuie lasata pana sa ajunga in punctul de fierbere. Mixeaza apoi untul moale pana cand devine pufos si adauga treptat amestecul de ou-lapte.
La final, in functie de gustul fiecaruia, se adauga esenta de coniac din comert sau esenta de rom, din acelea folosite exclusiv pentru prajituri.
Crema poate fi consumata cu piscoturi sau poti umple blaturile pufoase ale prajiturilor cu ea.