Connect with us

Revistateo.ro

Bob Dylan, laureatul premiului Nobel pentru literatura, a fost marele absent de la ceremonia de decernare a premiilor de la Stockholm.

Stiri

Bob Dylan, marele absent de la Ceremonia de decernare a premiilor Nobel 2016

Bob Dylan, laureatul premiului Nobel pentru literatura, a fost marele absent de la ceremonia de decernare a premiilor de la Stockholm.

Acesta s-a declarat „onorat” de primirea acestei distinctii, relateaza AFP.

„Daca cineva mi-ar fi spus ca am cea mai mica sansa de a castiga premiul Nobel, m-as fi gandit ca sansele mele sunt la fel de mari ca acelea de a fi pe Luna”. Este mesajul scris de american. El este, de altfel, primul autor-compozitor recompensat cu aceasta distinctie.

Potrivit AFP, acest discurs este primul in care Dylan multumeste in mod oficial Academiei suedeze pentru acordarea premiului Nobel. Este considerata o alegere indrazneata, care a surprins cercurile culturale, obisnuite cu alegeri mai conventionale.

Bob Dylan este onorat de premiul primit

„Nu o data m-am intrebat: sunt cantecele mele literatura?”, a subliniat Bob Dylan. Acesta a mentionat ca „nu are cuvinte” pentru a descrie onoarea ca numele sau sa figureze alaturi de cele ale unor scriitori cum ar fi Rudyard Kipling, Albert Camus sau Ernest Hemingway.

Citeste si: A murit Coral Atkins

Patti Smith, o mare admiratoare a lui Dylan, a interpretat unul dintre cantecele lui celebre, „A Hard Rain’s A-Gonna Fall”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top