Connect with us

Revistateo.ro

Sfântul spiridon este sărbătorit de creștini pe 12 decembrie.

Stil de viata

Rugaciune catre Sfantul Spiridon

Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Spiridon este vindecatoare de boli sufletesti. Sfantul sarbatorit pe 12 decembrie in fiecare an este patronul cizmarilor, al olarilor si al cojocarilor.

Ce nu ai voie sa faci de Sfantul Spiridon

Femeile nu au voie sa lucreze in aceasta zi importanta, marcata cu cruce neagra in calendar. Se spune ca femeile care muncesc de ziua sa se vor arde tare. Sfantul Spiridon este unul dintre protectorii familiei din calendarul crestin-ortodox.

Spiridon ii vindeca pe cei bolnavi si ii ajuta pe cei saraci. Facatorul de minuni poarta toate bolile. Acesta e respectat pentru ca tine la distanta bolile care ii lovesc atat pe oameni cat si pe vite si alte animale.

Rugaciune catre Sfantul Spiridon

„Vrednicule pastor al Bisericii, Sfinte Ierarhe Spiridoane, desi nu avem nici vrednicie si nici pricepere pentru a ne ruga tie cu potrivite cuvinte, totusi venim la tine, sfinte, si marturisindu-ne multele pacate savarsite, ne rugam tie cu smerenie:

intinde mana ta cea dreapta, cu care de-a lungul vietii ai savarsit atatea minuni, si binecuvanteaza-ne pe noi toti, cei care venim la tine cu credinta!

Nadejde a celor care si-au pierdut nadejdea, mangaiere a celor necajiti, te rugam fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele impovarate de multe ispite si, cu obisnuita ta bunatate si iubire de oameni, roaga-te catre Ziditorul tuturor sa ne daruiasca vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Invredniceste-ne si pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta sa ne impartasim de bunatatile sufletesti si trupesti fagaduite adevaratilor credinciosi.

Daruieste-ne, sfinte, ajutorul tau cu care, biruind otravitoarele ganduri care se lupta cu noi neincetat, sa dobandim cele de folos pentru viata aceasta si, mai ales, pentru cea viitoare. Amin!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top