Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa iti speli parul cu lapte

Par & Coafuri

De ce e bine sa iti speli parul cu lapte

E bine sa iti speli parul cu lapte? Acest aliment atat de necesar oaselor noastre este introdus in tot felul de produse cosmetice. Ce s-ar intampla daca am aplica laptele direct pe par? Iata cateva lucruri interesante de stiut.

E bine sa iti speli parul cu lapte?

In primul rand, trebuie sa stii ca parul tau este format din proteine. Acestea au un rol important in cresterea firului de par si regenerarea radacinii acestora, precum si in mentinerea sanatatii scalpului.

Laptele contine ser si cazeina, doua elemente esentiale pentru mentinerea sanatatii capilare. O dieta saraca in proteine, mai ales in cele din lapte, cauzeaza caderi de par si matreata, spun specialistii, conform site-ului muyfitness.com.

Iata primul si cel mai important argument pentru care e bine sa iti speli parul cu lapte. Cazeina din lapte actioneaza asupra radacinii firului de par si hraneste scalpul astfel incat sa nu se usuce.

Tot ce trebuie sa faci ca sa ai un scalp sanatos este sa incalzesti putin lapte si sa te speli pe cap cu el. Pentru a potenta efectele acestuia asupra sanatatii podoabei capilare, il poti combina cu doua oua crude si putina miere de albine.

Cazeina, de pilda, contine o cantitate importanta de glutamina. S-a demonstrat ca acest aminoacid stimuleaza cresterea foliculilor capilari si este util in repararea firului de par si cresterea accelerata a acestuia.

Un par sanatos are nevoie de proteine, multa apa si carbohidrati. Nu doar laptele poate fi folosit pentru ingrijirea parului, ci si alte produse lactate bogate in cazeina. Smantana, de pilda, este un inlocuitor excelent al laptelui precum si iaurtul natural.

CITESTE SI: Cum iti decolorezi parul fara vopsea si produse chimice

Dupa aproximativ o luna de la folosirea produselor lactate pentru ingrijirea capilara vei observa ca parul tau devine mai moale si mai bogat. Este unul din secretele coafezelor pe care meritai sa il cunosti si tu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top