Torturi
Reteta de Tort buturuga
INGREDIENTE Tort buturuga – blat
3 oua
85g zahar tos
85g faina alba
2 linguri cacao
½ lingurita praf de copt
Ingrediente Tort buturuga PENTRU UMPLUTURA SI GLAZURA
50g unt
140g ciocolata amaruie
1 lingura sirop de zahar
284ml frisca
200g zahar pudra
2-3 bomboane mentolate, zdrobite(optional)
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare Tort buturuga
1. Se amesteca zaharul si ouale. Se incinge cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C/gaz 6. Se unge cu grasime tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat ouale cu zaharul aprox. 8 minute, cu ajutorul unui mixer electric, pana se obtine o crema groasa si fina.
2. Se toarna amestecul in tava Se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se cerne amestecul peste crema de oua si zahar. Se incorporeaza foarte usor, apoi se toarna in tava. Se inclina tava in toate directiile pentru ca aluatul sa o acopere complet si uniform. Se coace 10 minute. CITESTE IN CONTINUARE, IN PAGINA 2