Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Klaus Iohannis a anuntat ca noul premier va fi desemnat dupa Craciun

Dupa ce Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh ca premier al Romaniei, Klaus Iohannis face anuntul anului si a spus cine este noul premier. Presedintele Romaniei anuntat ca va fi anuntat abia dup Craciun.

„Inainte de a face cateva precizari, cu privire la acest subiect, vreau sa ma refer la ce s-a intamplat in urma cu 27 de ani. Au iesit oameni in strada decat sa traiasca fara libertate. Pe 22 decembrie 1989, romanii au spus un nu hotarat dictaturii. Sa ne aducem aminte de acei oameni farade care nu ar fi fost posibila o Romanie libera.

Consultarile cu partidele parlamentare s-au incheiat. PSD a propus-o pe doamna Shaideh, iar PMP pe domnul Tomac. S-a format o coalitie. In zilele urmatoare voi avea discutii, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun. Vreau sa va spun tuturor sarbatori fericite”.

Decizia presedintelui PSD de a o propune pe Sevil Shhaideh a fost una cu adevarat suprinzatoare. Nimeni nu s-a asteptat la aceasta alegere.

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, considera ca Sebil Shhaideh are experienta politica zero, chir daca reputatia profesionala este exceptionala.

„Reputatia profesionala a domniei sale este exceptionala in comunitate. (…) In acelasi timp, doamna are o experienta politica zero. Nu este conectata la nucleul dur decizional al PSD-ului si din acest motiv cred ca riscul sa fie doar o fatada pentru domnul Dragnea si pentru oamenii puternici din PSD este major. Romania nu ar trebui sa treaca la o conducere de stil islamist, cum este Iran. (…) N-ar trebui sa fim intr-un astfel de stat si ne vom lupta ca un astfel de lucru sa nu se intample.” A declarat Traian Basescu, dupa consultarile de la Cotroceni.

Liviu Dragnea a anuntat ca o propune pe Sevil Shhaideh

Ieri, Liviu Dragnea a anuntat ca vrea ca noul premier sa fie Sevil Shhaideh, in care are incredere totala.

”Eu aveam dreptul legitim sa solicit sa fiu premierul Romaniei. Pentru mine, legea nu constituie o chestiune secundara. O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat dreptul sa solicit aceasta functie. Eu am inceput si prezentat un program de guvernare care ne-au adus aceste voturi.

A trebuit sa tin cont de propunerea de a face o propunere de prim-ministru care sa imi dea garantia ca munceste, ca stie, ca are determinare. Un om in care sa am incredere totala. Trebuie sa urmeze in detaliu programul nostru de guvernare. Am venit cu o solutie care sper sa fie acceptata pentru a fi format rapid un Guvern. A lucrat cu mine ani de zile. Am lucrat impreuna la toate dosarele guvernamentale.

Citeste si: Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh ca premier al Romaniei

Eu am incredere in el. Asteptam desemnarea acestuia. Am lucrat impreuna. Speram ca aceasta desemnare sa vina cat mai repede”. Este declaratia lui Liviu Dragnea dupa consultarile cu Presedintele Romaniei.

Citeste mai multe oe HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top