Connect with us

Revistateo.ro

Tamara Buciuceanu are probleme de sanatate si nu poate iesi din casa

Star

Tamara Buciuceanu are grave probleme de sanatate

Tamara Buciuceanu este una din cele mai valoroase actrite pe care ale Romania. Wowbiz.ro dezvaluie ca actrita are mai probleme de sanatate.

Doamna teatrului romanesc a declarat pentru Wowbiz ca nu se simte foarte bine si ca iese cu greu din casa.

Iata ce a declarat Tamara Buciuceanu

“Am zile mai bune si zile mai proaste. Sunt zile in care nu ma simt asa bine, am si eu o varsta, am si eu problemele mele de sanatate, ca orice om.

As vrea sa ies din casa, dar nu pot pentru ca e frig. Eu m-am retras din activitate ca sa-mi vad linistita de batranetea mea. M-a retras pentru ca am obosit, nu mai pot.

Vreau sa stau si eu linistita si sa am grija de sanatatea mea. Vin sarbatorile, o sa stau cuminte. Va doresc si voua sarbatori fericite”, a declarat Tamara Buciuceanu pentru Wowbiz.

  • Tamara Buciuceanu s-a nascut pe 10 august 1929 și are 87 de ani. Actrita a jucat în filme celebre ca:
    Titanic vals (1964)
    Anecdota (1972) – film TV
    Scorpia (1973) -film TV
    Vegetarian (1973)
    La spațiul locativ (1975) – film TV
    Doctor fără voie (1976) – film TV
    Ma-ma (1976)
    Ultimele zile ale verii (1976)
    Domnișoara Nastasia (1976) – film TV
    Premiera (1976)
    Serenadă pentru etajul XII (1976)
    Toate pînzele sus (serial TV, 1977) – ep. 2, 12
    Vis de ianuarie (1978)
    Melodii, melodii (1978)
    Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii (1979) – Maria Herdelea
    Cântec pentru fiul meu (1980)
    Alo, aterizează străbunica!… (1981)
    De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
    Grăbește-te încet (1981)
    Înghițitorul de săbii (1981)
    Șantaj (1981)
    Prea tineri pentru riduri (1982)
    Chirita in provincie (1982) – teatru TV, scrie

Drama actriței Tamara Buciuceanu-Botez. „El a plecat în ceruri”

Tamara Buciuceanu-Botez este una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe din România, însă, puțini sunt cei care știu amănunte din viața ei personală. Mereu o persoană discretă, Tamara Buciuceanu a trecut prin momente grele de-alungul vieții.

„Pe soțul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Grațiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placa. Și așa a fost!

Ne-am căsătorit în 1962 și am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă și gospodină. Alexandru mi-a respectat și mi-a iubit foarte mult cariera.

La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulțumesc și cu titlul de print consort».

Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înțeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lânga mine și nu mai sunt: soțul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărțit scena.

Nu o să-i uit niciodată și mă rog ca Dumnezeu să îi așeze acolo sunt sunt cei drepți”, povestea actrița în vârstă de 87 de ani pentru revista „Taifasuri”

Tamara Buciuceanu a jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

A avut roluri importante în teatru în piese precum „Coana Chirița”, „Romeo și Julieta la început de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fără voie”, „Nepotul”, „Așteptând la arlechin”, „Domnișoara Nastasia”, „Mamouret” etc.

Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa „Dimineață pierdută” după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionantă și în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

TVR Media a lansat în 2006 DVD-ul „Tamara Buciuceanu” ce cuprinde o selecție din aparițiile sale memorabile în programele de divertisment ale Televiziunii Române.

În data de 23 octombrie 2014, intr-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a fostului rege Mihai I al României, decorație inmânată de principesa Margareta.

A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996). Nu are copii.

1 Comment

1 Comment

  1. Riciu

    2016-12-25T06:56:07+02:00 at 2016-12-25T06:56:07+02:00

    De „Liceenii” ați uitat,desteptilor?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top