Connect with us

Revistateo.ro

Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de preparare - Afla de ce

Sanatate

Nu mai spala carnea de pui inainte de a o gati

Inainte de a ne apuca sa gatim obisnuim sa spalam toate produsele cu mare atentie, insa un studiu recent spune ca nu toate trebuie trecute sub jetul de apa, deoarece prin aceasta metoda putem raspandi o bacterie care provoaca diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

Este vorba de bacteria bacteria campylobacter, care este des intalnita pe carnea de pui, iar specialistii ne recomanda ca inainte de prepararea carnii sa nu o spalam deoarece aceasta tehnica este foarte nociva si creste riscul de intoxicatie alimentara.

Trebuie specificat ca nu doar carnea de pui este contaminata ci si orice alta carne provenita de la pasari, insa daca aceata este preparata corespunzator, la o temperatura ridicata, bacteria se distruge si nu ne creaza probleme.

Studiul care a demonstrat ca spalarea carnii de pui este un obicei nesanatos, a fost realizat pe un esantion de 4500 de persoane.

Subiecte pe aceeasi tema: Produse alimentare de Crăciun care vin la pachet cu CANCERUL – Doctor Mencinicopschi

Doctorul Mencinicopschi este printre primii nutriționiști din România care a abordat problema introducerii aditivilor alimentari până și în cele mai banale preparate.

Masa de Crăciun conține, în speță, foarte multe feluri de carne. Întrucât în ultima vreme nu există mezeluri în care să nu existe aditivi alimentari, aditivii cancerigeni s-au extins și în grăsimile care sunt folosite la diferite rețete așa-zise tradiționale.

Într-un interviu de acum 6 ani pentru ziarul „Jurnalul Național”, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre marile provocări ale omului modern în materie de mâncare.

„Intotdeauna un aliment din acea vre­me (n. r.: referire la perioada omului primitiv) era si un aliment bun din punct de vedere nutritional, hranitor. Car­nea – omul a invatat sa o prepare, dar intr-un mod foarte sanatos si simplu.

Niciodata omul ancestral nu si-a ars carnea. Pur si simplu faceau foc pe niste pietre, indepartau jarul si puneau pe aceste pietre incinse carnea. Astazi to­cam carnea, ii adaugam aditivi, o pu­nem pe gratar, cade grasimea pe jar, jarul impreuna cu grasimea afuma car­nea cu substante cancerigene.

Am pu­tea sa le si denumim: sunt hidrocarburi policiclice aromate, care, pe langa fap­tul ca sunt cancerigene, perturba si echilibrul dintre satietate si foame. Si, incet-incet, ne ingrasam si devenim obezi”, a declarat specialistul.

Gheorghe Mencinicopschi spune că nu e de ajuns să mâncăm sănătos, ci să mâncăm corect!

„De mii de ani, omul a mancat anumite alimente, iar acestea au devenit compatibile cu genomul sau. Lucrurile stau mult mai profund decat credem noi. Alimentele reactioneaza direct cu cromozomii nostri, cu materialul nostru genetic.

Suntem ceea ce mancam. De multe ori uitam un fapt: de circa 40 de mii de ani, genomul omului, omul ca fiinta biologica, nu s-a modificat. Dar alimentatia sa s-a modificat foarte rapid.

Omul are, spre deosebire de restul speciilor, o evolutie dihotomizata, foarte lenta. Din punct de vedere socio-cultural ne-am modificat complet. Ne-am creat un mediu atat de atropizat, artificializat, incat suntem neadaptati la mediul pe care ni l-am creat.

Traim in spatii inchise si suntem ingrozitor de sedentari. Omul este o masinarie facuta pentru miscare. In momentul in care nu mai facem miscare, putem sa mancam sanatos, ca tot ne imbolnavim”, a mai spus nutriționistul pentru publicația amintită mai sus.

„In viata moderna sunt foarte multi factori perturbatori care ne-au dus la pierderea instinctului si a capacitatii noastre de a manca sanatos, corect.

Omul modern trebuie neaparat sa invete sa manance, sa aiba cunostinte de nutritie, pentru ca altfel va cadea prada unor alimente care nu-l vor omori imediat, dar cu siguranta il vor imbolnavi grav. Sa invatam sa mancam corect.

Acesta este tri­butul pe care il platim pentru asa-zisa viata moderna a noastra, asa-zisul confort. Cine sunt ucigasii de astazi ai omului?

Sunt aceste alimente industrializate, chimizate, dezechilibrate din punctul de vedere al profilului nutritional, sedentarismul si dragostea noastra infinta pentru confort”, a concluzionat doctor Menci.

3 Comments

3 Comments

  1. seby

    2014-07-08T20:07:47+03:00 at 2014-07-08T20:07:47+03:00

    Explica-mi și mie, dacă e pui de țara .. îl pun asa cu sânge cu tot? și dacă e congelat .. oricum e trecut prin apa.. cred ca ceva nu înțeleg eu. ..

  2. Gamarcimar...

    2014-07-10T17:15:29+03:00 at 2014-07-10T17:15:29+03:00

    Nu stiu de ce nu s-a „postat”primul comentariu’..Oricum ziceam:daca ar fi sa ne luam dupa aceste ineptii,nu am mai manca nimic…si mai intrebam-retoric-s-a mai auzit ceva de gripa aviara,de AH1N1,de toate tampeniile inventate ptr a-si vinde unii chimicalele,altii vaccinurile????Deci oameni buni-nu va mai lasati manipulati…Vorba lui Seby-si daca e pui de tara?Probabil-in curand-vor inventa ceva de curatat carnea-si noi vom cumpara!!!Prima data incep cu alarmarea,apoi cu „solutiile”””

  3. Janina

    2016-02-14T11:58:23+02:00 at 2016-02-14T11:58:23+02:00

    Sunteti grei de cap, asta e tot!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top