Connect with us

Revistateo.ro

Noul Guvern. Lista posibililor ministri din cabinetul Sorin Grindeanu

Stiri

Noul Guvern. Lista posibililor ministri din cabinetul Sorin Grindeanu

Noul guvern se va forma in perioada urmatoare. A aparut lista posibililor ministri din cabinetul Sorin Grindeanu.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului premier, in urma consultarilor pe care le-a avut cu PSD si ALDE.

Dupa respingerea lui Sevil Shhaideh, presedintele Romaniei a primit o noua propunere din partea liderilor care au majoritatea in Parlamentul Romaniei. Propunerea lui Liviu Dragnea a fost Sorin Grindeanu, lider PSD de Timis. In urma acestei oferte pe care au facut-o PSD si ALDE, se poate vorbi deja despre cabinetul Grindeanu. Presa centrala a publicat in ultimele ore, pe surse, lista posibililor ministri din guvernul Grindeanu.

Lista numelor care ar putea intra in guvernul Sorin Grindeanu

La Ministerul Economiei este vehiculat numele lui Mihai Tudose, iar la Energie se vorbeste despre reintrarea lui Andrei Gerea. Gerea a condus Energia si Economia in guvernul Ponta. La Fonduri Europene, presa scrie ca ar ocupa fotoliul Marius Nica, iar Vasile Dincu este din nou in carti tot la Dezvoltare Regionala.

Un alt fost ministru ar putea participa din nou la sedintele de guvern de la Palatul Victoria. Este vorba de Robert Cazanciuc, favorit la Justitie. La Agricultura sunt vehiculate doua nume: Daniel Constantin si Paul Stanescu.

Unul din cele mai importante portofolii, in contextul scandalurilor din ultimul an, este cel al Sanatatii. Si la acest minister se vorbeste despre doua nume: Florian Popa si Ionel Sinescu.

Sorin Campeanu si Mihnea Costoiu sunt favoriti pentru Ministerul Educatiei, iar la Munca s-ar putea intoarce Rovana Plumb. Gabriel Petrea ar putea ocupa postul de ministru al Tineretului si Sportului, iar Ionut Vulpescu pe cel de la Cultura. Bogdan Aurescu este si el mentionat in ultimele ore pentru un minister pe care l-a mai condus: Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Mediului ar putea fi condus de Gratiela Gavrilescu (ALDE), iar cel pentru Relatia cu Parlamentul de Florin Iordache.

CITESTE SI: Sorin Grindeanu este noul premier al Romaniei

Din momentul anuntarii noului premier Sorin Grindeanu, acesta are la dispozitie 10 zile sa isi aleaga echipa cu care va lucra. Ministrii vor fi audiati de comisiile de specialitate din Parlament pentru a primi avizul. Practic, pana la depunerea juramintelor in fata lui Klaus Iohannis niciun un nume nu este 100% sigur.

STIRI PE ACEEASI TEMA:

Cine este Sorin Grindeanu – Biografie viitorului premier

Mihaela Grindeanu si familia posibilului premier Sorin Grindeanu FOTO de colectie

Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh ca premier al Romaniei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top