Aperitive
Aperitive de Revelion. Pateuri cu carne
In cazul in care nu mai stii ce sa pui pe masa de Revelion, poti pregati niste pateuri cu carne delicioase. Se pregatesc foarte usor si sunt delicioase ca aperitiv.
Nu este nevoie sa ai prea multa experienta in bucatarie si se pot pregati chiar inainte ca sa iti vina invitatii. Iata de ce ai nevoie pentru a pregati pateuri cu carne:
- 2 foi de placinta
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita de sare
- 3/4 cani de lapte integral
- 1/4 lingurita de piper negru macinat
- 1 piept de pui rotisat
- 1/4 cana de parmezan ras
- 1 cana de buchetele de broccoli taiate marunt
- 1 ou –
Se topeste untul intr-o cratita la temperatura medie. Se adauga faina si se amesteca mixul timp de 1-2 minute. Se adauga treptat laptele si se continua sa se amestece. Se fierbe compozitia timp de 6 minute. Se indeparteaza apoi cratita de pe foc si se incorporeaza sarea, piperul, parmezanul si pieptul de pui taiat marunt. Bucatelele de broccoli se pregatesc dinainte intr-un vas cu aburi.
Pateuri cu carne. Se coc timp de 15-20 de minute
Se decupeaza foile de placinta, astfel incat sa se poata aseza in forme de briose si sa existe si „capace” pentru fiecare. Se unge o tava compartimentata special pentru briose si se tapeteaza cu faina. Se asaza foile de placinta in fiecare compartiment, se umplu cu amestecul de pui si broccoli. Se acopera acopera apoi cu alte foi de placinta.
Se bate oul cu o lingura de apa intr-un bol, cu ajutorul unei furculite si se ung mini-pateurile cu amestecul obtinut. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc.
Articole pe aceeasi tema:
3 aperitive delicioase usor de preparat
Vin musafiri la tine si nu stii cu ce sa ii intampini? Daca esti in pana de idei, iata cele mai delicioase aperitive, usor de preparat!
Bulgarasii din branza sunt deliciosi pentru orice ocazie. Indiferent de ziua in care primesti musafiri la tine, acestea sunt retetele ideale!
1. APERITIV DELICIOS CU BRANZA DE CAPRA
Ingredientele necesare:
- 650 grame de crema de branza de capra/ vaca;
- 2 lingurite de suc de lamaie;
- 2 lingurite de sare;
- 4 lingurite de piper;
- 4 lingurite de ceapa pisata
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele de mai sus cu ajutorul unui blender. Rostogoleste-le pana obtii un bulgaras si garniseste-l cu marar sau patrunjel.
2. APERITIV DELICIOS CU BRANZA DE CAPRA
Ingredientele necesare:
- 230 grame de branza de capra;
- 3/4 ierburi aromate;
- 250 de grame de alune macinate;
- seminte de rodie;
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteca bine ingredientele si fii foarte atenta la aluatul din foietaj ca sa se prinda bine de branza de capra. Tavaleste bulgarasul in putina faina si seminte de rodie, pentru a obtine aspectul de mai sus.
3. APERITIV DELICIOS CU MUGURI DE PIN
Ingrediente necesare:
- 225 de grame de branza feta;
- 10 rosii uscate;
- 1 ceasca de seminte/ muguri de pin;
- sare si praf de lamaie dupa gust;
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele cu blenderul si apoi trece printr-un aluat de foietaj si faina. Acopera bulgarasul cu bucati de muguri de pin pentru un aspect fermecator.
Te poti juca foarte mult cu aperitivele tip bulgare. Sta numai in imaginatia ta felul in care poti sa iti surprinzi musafirii.
Sursa foto: imujer.com