Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifierea la inceput de an a devenit o obisnuita pentru multe persoane care cred ca au exagerat cu consumul de grasimi de sarbatori.

Detoxifiere

De ce detoxifierea la inceput de an este periculoasa

Detoxifierea la inceput de an a devenit o obisnuita pentru multe persoane care cred ca au exagerat cu consumul de grasimi de sarbatori.

Medicii atrag atentia asupra acestei practici, de a-ti detoxifia corpul la inceputul anului.

O femeie in varsta de 47 de ani a fost dignosticata cu hiponatremie. Dupa Anul Nou, aceasta a consumat cantitati insemnate de ierburi si de radacini. De asemenea, a baut foarte multa apa.

Aceasta a avut nevoie de asistenta medicala la Spitalul Milton Keynes, unde a ajuns in stare critica. Desi si-a revenit cu tratament, povestea sa atrage atentia asupra detoxifierii drastice.

Femeia a consumat in timpul detoxifierii armurariu, Molkosan, un prebiotic pentru digestie sanatoasa, L-Theanina, glutamina, vitamina B, verbina si radacina de valeriana.

Partenerul de viata al femeii le-a spus medicilor ca aceasta a baut cantitati mari de apa si de ceai verde. De asemenea, a mai consumat si ceai de salvie, pana cand a inceput sa ii fie rau.

Ea a fost diagnosticata cu hiponatremie.Hiponatremia este o anomalie electrolitica frecventa care poate fi observata in insolatie sau drept complicatie pentru alte afectiuni severe.

Hiponatremia este definit ca nivel seric al sodiului sub 135 mEq/l. Este considerata severa atunci cand sodiul este sub 125 mEq/l.

Medicii au reusit sa o salveze, dupa ce i-au administrat 50 ml de 3% solutie salina hipertonica la un debit de 25 ml / ora. In plus, a mai primit si 10 ml cu 10% concentratie de clorura de calciu. Inlocuirea sodiumului din organism a fost monitorizata printr-o serie de analize medicale. Dupa aceea, a fost tratata cu Sodium thiopental intravenos, fentanyl si rocuroniu. In ciuda acestor tratamente, crizele femeii au continuat. Au urmat tratamente cu propofol. A durat 24 de ore pana cand a reusit pacienta sa isi revina.

Un alt pacient in varsta de 40 de ani a suferit de hiponatremie si de crize asociate cu aceasta. A fost tratat cu solutie hipertonica. S-a descoperit apoi ca si acesta consumase aproximativ 3.5 litri de solutie care continea diverse ierburi care promiteau o detoxifiere rapida.

Medicii recomanda ca cei care vor sa apeleze la detoxifiere sa ceara sfatul medicului si sa evite remediile luate fara prescriptie medicala.
Radacina de valeriana a fost considerata principala cauza a crizelor ale celor doi pacienti.

De ce detoxifierea la inceput de an este periculoasa. Sfaturile medicilor

Ar trebui ca oamenii sa fie avertizati in legatura cu riscurile la care se supun in timp ce apeleaza la detoxifiere, este concluzia medicilor care primesc astfel de pacienti.

Asociatia Britanica de Alimentatie spune ca intreaga idee a detoxifierii este un nonsens.

„Nu exista bauturi sau pastile, plasturi sau lotiuni care sa faca o magie in corp. Trupul are numeroase organe, precum pielea, stomacul, ficatul si rinichii care detoxifiaza corpul din crestet si pana in calcai. Sa fii foarte bine hidratat este o strategie sensibila. Insa, sa bei prea multa apa e la fel de periculos ca si cand nu bei suficient.

Poate suna previzibil, insa pentru marea majoritate a oamenilor, o dieta sanatosa si activitate fizic sunt singurele metode pentru a mentine si imbunatati sanatatea”.

Articole pe aceeasi tema:

Cel mai ieftin meniu de detoxifiere pentru 4 zile

Cura de detoxifiere cu prune si apa

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top