Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Cum tratezi gingiile inflamate cu tratamente naturale

Gingiile inflamate afecteaza din ce in ce mai multe persoane, iar un tratament imediat este obligatoriu pentru a nu se agrava.

In termeni medicali, gingiile inflamate se traduc prin gingivita, o afectiune localizata in jurul dintilor.

Principalele cauze ale aparitiei gingivitei sunt igiena orala precara, anumite tipuri de diabet si obiceiuri care afecteaza dantura.
Bauturile alcoolice si tigarile sunt, de asemenea, responsabile de aparitia gingivitei. Astfel, aceasta este un simptom care poate indica si alte boli.

Inflamarea gingiilor incepe cu tartrul. Acesta este o substanta transparenta care se formeaza in jurul dintilor. Tartrul este cauzat de o reactie intre zaharul din mancare si bacteriile din gura, care sunt prezente normal in organism.

Tartrul poate fi indepartat prin periajul dintilor in fiecare zi, insa reapare dupa 24 de ore. Daca nu este indepartat timp de 2-3 zile, se va forma un tartru care va devenii vizibil. Chiar daca ai grija de igiena ta orala, numai un medic dentist poate curata tartarul intr-un mod vizibil. Cu cat este tartarul mai prezent, cu atat gingiile vor fi mai iritate si umflate.

Lipsa vitaminelor, problemele intestinale duc la aparitia gingivitei. Iata cateva remedii populare pentru a reduce gingiile inflamate.

1. Se taie un cartof crud in bucati si se freaca gingia inflamata cu el. Dupa ce simti ca zona este calmata, se curata gura cu apa.

2. Se mesteca frunze proaspete de aloe vera. De asemenea, se poate folosi si gel de aloe vera cu care se freaca usor gingiile inflamate.

Cum tratezi gingiile inflamate cu tratamente naturale. Foloseste usturoi

3. Se clateste gura zilnic cu suc de morcov, amestecat cu apa, in proportie de 1:1. Repeta aceasta procedura de trei ori pe zi.
4. De asemenea, clateste-ti gura cu suc de varza in combinatie cu apa. Se folosesc in proportie de 1:1.

5. Se mai poate folosi si usturoiul pentru a calma durerile. Se taie trei catei de usturoi si se amesteca apoi cu 2 lingurite de iaurt. Se tine solutia obtinuta in gura, pentru a ajunge la zonele afectate. Repeta procedura de cateva ori pe zi. Usturoiul ajuta la indepartarea bacteriilor.

Articole pe aceeasi tema:

Alimente care iti ingalbenesc dintii

Esti sigur ca faci CORECT periajul dintilor? Vezi unde s-ar putea sa gresesti!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top