Connect with us

Revistateo.ro

Factura la curent s-a ieftinit

Stiri

Factura la curent s-a ieftinit

Factura la curent s-a ieftinit la inceputul anului 2017! Romanii platesc facturi mai mici la curentul electric incepand cu data de 1 ianuarie.

Tarifele aplicate clientilor casnici s-au redus de la inceputul acestui an, iar taxa Radio-TV a fost eliminata.

Comitetul de reglementare al Agentiei Nationale de Reglementare in Energie a aprobat la finalul lui 2016 valoarea contributiei pentru cogenerarea de inalata eficienta.

Cu alte cuvinte, in baza prevederilor H. G. nr. 1215/2009 privind criteriile si conditiile necesare implementarii schemei de sprijin pentru consumatorii casnici, factura pe care romanii o platesc incepand cu ianuarie 2017 este mai mica.

Taxa radio-TV, eliminata de la 1 februarie

„In urma analizei elementelor din fundamentarea necesara aprobarii si determinarea valorii contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta incepand cu 1 ianuarie 2017 la nivelul de 13,01 lei/Mwh, valoare cu 5,81% mai mica decat cea din decembrie 2016”, se arata in comunicatul ANRE.

Factura la curentul electric va scadea din nou incepand cu 1 februarie, pentru ca taxa radio-TV a fost eliminata. De luna viitoare, romanii vor plati cu 6,5 lei mai putin la electricitate.

Aceasta taxa a fost eliminata atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

CITESTE SI: Romanii din Diaspora trebuie sa contribuie la statul roman cu 5,5% din salariu

Sursele de finantare a SRR si SRTV vor fi, prin urmare, suma incasata din realizarea activitatii, sumele din publicitate, sumele din amenzi si despagubiri civile, donatii si sponsorizari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top