Naturiste
Berea de ghimbir – proprietati pentru sanatate
Berea de ghimbir are numeroase proprietati asupra sanatatii. Nutritionistii recomanda consumul acestui tip de bere in curele de detoxifiere.
Beneficiile consumului de bere cu ghimbir
Radacina acestei plante este bogata in fibre, vitamine (B2, B3, A si C), dar si in minerale precum magneziu, calciu si siliciu. Berea de ghimbir se prepara de obicei din radacina de ghimbir, lamaie, zahar brun, putina sare si drojdie de bere. Alaturi de lamai, bogate in vitamine C, berea de ghimbir se transforma in cel mai puternic medicament natural.
Ghimbirul este una din plantele cele mai des utilizate in remediile naturiste. Condimentul trateaza pielea, parul deteriorat si este excelent si pentru unghii si dinti.
Studiile americane realizate in ultimii 10 ani sustin ca ghimbirul contribuie din plin la eliminarea toxinelor din organism si este cea mai eficienta arma anti-ingrasare. Ghimbirul, consumat sub forma de ceai, are proprietati antiseptice si antivirale, asemanatoare usturoiului.
Ceaiul facut din radacina de ghimbir combate iritatiile din gat si tusea cronica si reduce colesterolul rau din sange. Ghimbirul este recomandat de multe ori ca alternativa pentru ameliorarea simptomelor artritei reumatoide.
Ghimbirul este bun si pentru a combate mahmureala. Putini stiu ca radacina de ghimbir fiarta in lapte sau ceai de isop previne bolile respiratorii. Acest remediu este recomandat in special persoanelor care au astm.
CITESTE SI: Ce se intampla daca amesteci ghimbir cu otet de mere
Avertisment! Persoanele care au gastrita, ulcere gastrodudodenale, boli infectioase acute sau pietre la rinichi nu au voie sa consume ghimbir. Planta este interzisa si femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
Acest articol are rol informativ si nu inlocuieste sfaturile medicilor.