Connect with us

Revistateo.ro

Sindromul ovarelor polichistice este un dezechilibru hormonal, ce interfereaza cu ovulatia normala. Desi, in general apare la femeile de pana la 30 de ani, poate aparea si dupa varsta de 30 de ani.

Sanatate

Semnele care arata ca suferi de sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice este un dezechilibru hormonal, ce interfereaza cu ovulatia normala. Desi, in general apare la femeile de pana la 30 de ani, poate aparea si dupa varsta de 30 de ani. Mai jos poti afla care sunt semnele acestei afectiuni.

Fiicele si surorile femeilor cu sindromul ovarelor polichistice au 50% risc de a dezvolta afectiunea.

In cazul ovarelor polichistice, anumiti foliculi subdezvoltati se aduna in ovare. Ovulele din acesti foliculi nu se maturizeaza. Din aceasta cazua nu pot fi eliberate si nu are loc menstruatia.

Unul dintre primele simptome care arata ca ai putea suferi de sindromul ovarelor polichistice este legat de menstruatia neregulata. Ovarele sunt incapabile sa produca suficient progesteron pentru a avea un ciclu menstrual regulat. Multe femei care se confrunta cu aceasta afectiune nu au luni intregi menstruatie.

Un alt simptom este acneea. Daca ai  peste 20 de ani si inca ai acnee, ai putea avea sindromul ovarelor polichistice.

Hirsutismul, o cauza a sindromul ovarelor polichistice

Iti creste parul in zone neasteptate. Cateva fire de par nu sunt ceva neobisnuit. Insa daca incepe sa iti creasca parul deasupra buzei superioare, pe langa buric, perciuni si barbie, ar trebui sa consulti un medic ginecolog. Aceasta afectiune se numeste hirsutism si este cel de-al treilea simptom al sindromul ovarelor polichistice.

Cel de-al patrulea simptom ca ai putea suferi de acest sindrom este ca nu poti ramane insarcinata. Desi iti doresti acest lucru, observi ca sarcina intarzie. Sindromul ovarelor polichistice este o cauza majora a infertilitatii. Chisturile formate impiedica ouale sanatoase sa calatoreasca prin trompele falopiene si in uter.

Articole pe aceeasi tema:

3 motive pentru care vaginul miroase ciudat

Histerectomia si efectele pierderii ovarelor

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top