Connect with us

Revistateo.ro

In cazul in care ti-este greu sa dormi bine in timpul noptii, poate ar trebui sa te gandesti si la mancarea pe care o consumi inainte de a te duce la somn. Iata in articolul de mai jos care sunt alimentele care te ajuta sa dormi repede si usor.

Sanatate

Alimentele care te ajuta sa dormi intreaga noapte

In cazul in care ti-este greu sa dormi bine in timpul noptii, poate ar trebui sa te gandesti si la mancarea pe care o consumi inainte de a te duce la somn. Iata in articolul de mai jos care sunt alimentele care te ajuta sa dormi repede si usor.

In sezonul rece, este destul de greu sa te odihnesti prea bine. Temperatura prea scazuta sau prea crescuta te impiedica sa dormi asa cum trebuie.

Obisnuieste-te ca in fiecare zi sa aerisesti bine camera. Aerul curat pentru a dormi bine este primul pas pe care trebuie sa il faci.

In al doilea rand, poarta haine potrivite pentru sezonul rece. O pijama din bumbac si o pereche de sosete sunt de mare ajutor pentru a nu-ti fi frig.

Exista cateva alimente care te ajuta sa adormi mai usor. Ceea ce mananci seara te poate face sa nu reusesti sa adormi si saai un somn intrerupt.

In primul rand, poti consuma niste mozarella. Aceasta ajuta corpul sa produca serotonina. Acest compus chimic te linisteste si astfel poti dormi repede si usor. Poti consuma mozarella impreuna cu o salata usoara.

Al doilea aliment care te ajuta sa adormi precum un bebelus este somonul. Bogat in omega 3 si acizi grasi, acesta este perfect pentru o masa usoara la cina. Ultimele studii au scos la iveala faptul ca 600 de mg de acizi grasi si omega 3 te ajuta sa dormi cu o ora mai mult si sa te trezesti cu de 7 ori mai putin peste noapte. In cazul in care nu obisnuiesti sa consumi peste, poti lua suplimente de omega 3.

Printre alimentele care te ajuta sa dormi intreaga noapte, migdalele

Migdalele sunt de mare ajutor daca nu reusesti sa adormi usor seara. O mana de migdale contine 20% din necesarul zilnic de magneziu. Acesta ajuta la relaxarea muschilor si calmeaza.

Ovazul este perfect pentru a fi consumat si seara, nu doar la micul dejun. Carbohidratii pe care ii contine sunt perfecti pentru a da o stare de somnolenta.

Bananele. Desi multa lume evita sa consume banane seara, acestea sunt bogate in magneziu si in potasiu. Ajuta la relaxarea musculara.

Articole pe aceeasi tema:

Alimente care imbunatatesc circulatia sangelui

Alimentele pe care trebuie sa le eviti la micul dejun

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top