Connect with us

Revistateo.ro

In acest moment, numai in Statele Unite ale Americii sunt afectati peste 15 milioane de americani de depresie. Numarul celor bolnavi este insa mult mai mare, in toata lumea.

Cuplu

Semne subtile ca partenerul tau are depresie. Cum le recunosti

In acest moment, numai in Statele Unite ale Americii sunt afectati peste 15 milioane de americani de depresie. Numarul celor bolnavi este insa mult mai mare, in toata lumea.

Depresia este o problema de sanatate extrem de grava care, daca nu este tratata, ajunge sa se agraveze.

Oamenii asteapta ca semnele acestei boli sa fie extrem de vizibile. Multi cred ca daca partenerul lor merge la munca in fiecare zi si nu se plange constant, atunci el sau ea este bine. Este declaratia medicului Rebecca Parrish, terapeut in probleme de mariaj si familie.

Sunt insa multe simptome ale depresiei care nu pot fi vizibile. In cazul in care observi ca partenerul tau are anumite simptome, cel mai bine ar fi sa comunici cu acesta si sa apelati la un terapeut.

Unul dintre primele semne ca partenerul tau sufera de aceasta boala confundata cu astenia este izolarea. Dupa ce vine de la serviciu, prefera sa stea in dormitor singur, sa nu comunice si nu vrea sa vorbeasca deloc cu tine.

Daca inainte nu lipsea de la vreo petrecere iar acum refuza orice iesire, ar putea fi un semn ca trebuie sa apelati la un medic.

Daca are depresie, partenerul poate fi foarte obosit

Si oboseala este un semn al depresiei. Daca partenerul nu se poate odihni, are probleme in a se concentra, atunci ar putea avea depresie. Potrivit unui studiu, persoanele care sufera de insomnie risca de 10 ori mai mult sa faca depresie fata de cele care nu au aceasta boala.

Lipsa motivatiei este, de asemenea, asociata cu aceasta boala. Daca partenerul tau era motivat sa mearga la munca si isi dorea sa avanseze, in caz de depresie, poate chiar renunta la slujba.

Schimbarile de atitudine. Multe persoane care au aceasta boala isi pot schimba atitudinea, de la o secunda la alta. Cei care trec prin depresie pot trece de la o stare la alta fara sa isi dea seama.

Articole pe aceeasi tema:

Cum scapi de depresie in 6 pasi

Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top