Connect with us

Revistateo.ro

De ce a devenit Vietnam o destinatie la moda

Stil de viata

De ce a devenit Vietnam o destinatie la moda

Tarile asiatice au intrecut la numarul de turisti destinatii legendare, clasice. Numai in anul 2016, orasul Bangkok, capitala Thailandei, a reusit sa surclaseze Parisul si Londra la numarul de turisti pe parcursul celor 12 luni.

Pentru generatia Millenials, tarile asiatice sunt destinatia perfecta, iar una dintre acestea este Vietnam. De ce este atrasa lumea de acest tinut care nu se poate lauda cu un PIB urias? Exista mai multe raspunsuri.

Cateva date despre Vietnam

Republica socialista Vietnam este un stat din Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos, la vest, cu Cambodgia la sud-vest, cu China la nord si cu Marea Chinei de Sud la est.

Capitala statului Vietnam este Hanoi, oras cu peste 6 milioane de locuitori. Tara asiatica este populata de mai bine de 91 de milioane de persoane si ocupa locul 12 in lume la acest capitol. Clima tarii este perfecta pentru turisti, mai putin iarna si primavara, cand ploua cel mai mult. Vietnam se afla intr-o zona tropicala, fapt pentru care diferentele de temperatura variaza destul de mult de la un anotimp la altul.

Ce inseamna o aventura in Vietnam?

Se poate spune ca aventura incepe din primul minut al zborului catre Hanoi. Un zbor catre Vietnam poate dura pana la 32 de ore bune. Pentru a ajunge in Hanoi, avionul se opreste in cel putin doua locuri: Istanbul si Singapore.

Odata ajuns acolo, vei descoperi o cu tot alta lume. Cultura exotica, preturile foarte mici si peisajele desprinde din povesti te vor face sa vrei sa ramai acolo pentru totdeauna. Tinerii sunt cel mai bine tratati de vietnamezi, explica Guido Glikin de la despegar.com. „Trebuie sa fii flexibil, sa iti organizezi timpul eficient, sa ai o capacitate mare de adaptare. Anumite standarde pe care le gasesti in Occident nu le vei avea acolo”, explica Glikin.

Cei mai multi turisti care ajung in Vietnam se confrunta cu intoxicare alimentara. Mancarurile sunt foarte picante, fapt pentru care e nevoie tot timpul de un ghid culinar care sa stea aproape.

Aglomeratia este o alta problema cu care cei mai multi turisti se confrunta in Vietnam, iar smogul este o adevarata provocare, mai ales in Hanoi.

Sa iei masa la un restaurant vietnamez te costa doar 5$, iar o noapte la hotel nu excede 10$, 40 daca hotelul e de 4-5 stele.

Mai mult, sa mergi dintr-un oras in altul e la fel de ieftin. Se poate calatori cu motociclete pregatite special pentru turisti, curse aeriene locale low-cost sau barca.

CITESTE SI: Ce trebuie sa stii ca turist in Spania

Important: ai nevoie de viza

Daca vrei sa mergi in Vietnam, ai nevoie de viza. O obtii de la Ambasada Republicii Socialiste Vietnam la Bucuresti. Viza turistica de scurta sedere este eliberata pentru o perioada de 15 zile de catre Sectia Consulara din Cadrul Ambasadei. Atentie! Viza nu se poate prelungi la fata locului!

Sursa foto: entremujeres.clarin.com, Shutterstock, esky.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top