Connect with us

Revistateo.ro

Te intrebi de ce familiile moderne au putini copii? In urma unor studii, specialistii au venit cu acteva explicatii. sa vedem care sunt ele.

Stil de viata

De ce familiile moderne au putini copii? Explicatia cercetarilor

Poate fi curios faptul ca in familiile moderne numarul copiilor este mic. Avand in vedere ca resurse precum mancarea sau banii nu reprezinta o problema, mai ales in tarile dezvoltate, cum se poate explica numarul redus al copiilor? Specialistii ne ofera raspunsuri in legatura cu acest subiect.

In familiile moderne exista putini copii. De ce?

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca animalele si pasarile au mai putini pui daca mancarea lipseste. Este normal, pentru ca in astfel de situatii multi nu ar putea supravietui. Insa, in cazul oamenilor, lucrurile sunt diferite. De ce in tarile dezvoltate, unde hrana nu reprezinta o problema, unde exista suficiente resurse financiare, natalitatea este scazuta?

Una dintre explicatii este aceea ca acum femeile lucreaza. Astfel, nu mai au timpul necesar pentru a se ocupa de cresterea copiilor. Desigur, cuplurile care decid sa aiba copii prefera sa aiba unul sau doi. Cu cat numarul lor creste, atunci si programul lor va fi mai incarcat si nu vor avea timp si pentru serviciu. Daca, spre exemplu, copilul are probleme la scoala ori probleme de sanatate precum o raceala, atunci poate fi stresant pentru un parinte care trebuie sa se imparta intre locul de munca si familie. Si, cu cat au mai multi copii, cu atat totul devine mai dificil. Si, pentru a evita sarcinile nedorite, cuplurile aleg sa foloseasca diferite metode contraceptive.

Conform studiilor, in Europa rata natalitatii este mai mica decat in America, de exemplu. Un motiv ar fi acela ca unele femei nu sunt casatorite in momentul in care devin mame si chiar nu mai formeaza un cuplu cu tatal copilului. De aceea, in cazul lor, este de inteles de ce nu aleg sa aiba mai multi copii. Nu este usor sa cresti un copil fara a beneficia de ajutorul unui partener de cuplu.

O alta explicatie pentru numarul redus al copiilor in familiile moderne ar fi costurile. Desigur, in tarile dezvoltate banii nu reprezinta o problema, insa chiar si asa, sa cresti un copil poate fi costisitor. Alimentatia, hainele, educatia etc. costa multi bani. Iar in tarile dezvoltate, costurile pot fi mult mai mari. Daca familia este numeroasa, atunci este normal sa locuiasca intr-o casa spatioasa, iar costurile pentru locuinte pot depasi limita normala.

Articole pe aceeasi tema:

Cum sa nu mai tipi la copii: Ghid practic pentru 6 zile

Copiii indigo. De ce copiii din ziua de azi sunt “altfel”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top