Connect with us

Revistateo.ro

Stiai ca devii mai inteligent daca vorbesti cu tine insuti? Cercetarile au demonstrat ca nu este un lucru rau daca vorbesti cu tine.

Stil de viata

Studiile au aratat ca daca vorbesti cu tine insuti devii mai inteligent. Care este explicatia?

Obisnuiesti sa vorbesti cu tine? Daca faci lucrul acesta vei deveni mai inteligent. Desi unii oameni sustin ca este un lucru nebunesc, specialistii sunt de alta parere. Se pare ca daca vorbesti tu cu tine, vei deveni mai inteligent. Specialistii explica de ce se intampla asta. Se pare ca functia cognitiva se imbunatateste si astfel creste nivelul inteligentei.

Poti deveni mai inteligent daca vrobesti cu tine insuti

Daniel Swingley si Gary Lupyan sunt cei care au facut studiul. Oamenii care vorbeau cu ei insisi i-au motivat pe cei doi sa faca cercetarea. Pentru a afla daca este un obicei sanatos sau nu, Daniel Swingley si Gary Lupyan au facut cateva experimente. Concluzia lor a fost aceeasi. Oamenii care vorbesc cu ei insisi devin mai inteligenti.

Voluntarilor le-au fost aratate 20 de imagini diferite. In poze erau diverse obiecte pe care le vedeau in viata de zi cu zi. Unor participanti li s-a cerut sa isi aminteasca acele imagini in tacere. Altora li s-a spus ca isi pot aminti obiectele din imagine vorbind cu ei insisi, cu voce tare. S-a observat ca voluntarii care si-au vorbit si-au putut aminti aproape toate detaliile din imagini. Si au raspuns corect intrebarilor.

Al doilea experiment a fost asemenator. Participantii au fost nevoiti sa cumpere ceva virtual. Li s-au aratat diferite produse care se gasesc in orice supermarket. Apoi li s-a cerut sa localizeze numai un anumit produs. Mai intai li s-a cerut sa faca lucrul acela in tacere. Dupa aceea, voluntarii au au avut aceeasi sarcina. Diferenta era ca a doua oara isi puteau reaminti constant anumite delatii legate de prosudul respectiv. Erau nevoiti, deci, sa vorbeasca cu ei insisi. In al doilea caz, si-au putut aminti mai multe detalii si au obtinut obiectul respectiv mai repede si mai usor. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca vorbind cu tine insuti devii mia inteligent.

Articole pe aceeasi tema:

Cine sunt cei mai inteligenti oameni din lume

Semnele care arata ca esti o persoana inteligenta. Primul este surprinzator

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top