Connect with us

Revistateo.ro

Cum combati depresia iarna

Sanatate

Cum combati depresia iarna

Cele mai depresive luni din an, conform statisticilor oficiale, sunt ianuarie si februarie. Cu toate ca in luna februarie milioane de oameni celebreaza dragostea, aceasta perioada este una destul de trista pentru multi.

Cercetatorii de la Massachusetts Institute sustin ca alimentatia influenteaza destul de mult starea emotionala a indivizilor. Consumul de carbohidrati poate ajuta la producerea serotoninei, hormon cunoscut ca hormon al fericirii, al bunei dispozitii.

Aceiasi cercetatori sunt de parere ca depresia instalata in timpul iernii poate fi combatuta prin pasi mici.

Cum combati depresia iarna

1. Consuma ciocolata. Ciocolata contine substante care stimuleaza cresterea nivelului de serotonina din creier si aduce intotdeauna un plus de energie. Descoperirile recente arata ca acest produs dulce are in compozitie si feniletilamina, substanta pe care corpul o secreta cand o persoana se indragosteste.

2. Miscarea e intotdeauna binevenita! Sedentarismul contribuie nu doar la accentuarea tristetii, ci si la dezvoltarea afectiunilor inimii. 30 de minute de sport pe zi te vor face sa vezi viata altfel, sa iti propui noi tinte de atins. Sportul inseamna energie, vitalitate, pozitivism.

3. Dormi 8 ore pe noapte. Lipsa somnului accentueaza la randu-i starile depresive si anxietatea. In timpul somnului, creierul secreta melatonina, substanta care se produce mai putin in cazul persoanelor care nu dorm suficient.

4. Lasa lumina naturala sa intre in casa ta! Chiar daca cerul e mohorat si soarele isi face aparitia foarte rar, e bine sa lasi lumina naturala sa iti vegheze camera. Unul din motivele pentru care oamenii intra in depresie iarna este vitregirea de lumina solara.

CITESTE SI: Semne subtile ca partenerul tau are depresie. Cum le recunosti

Cu totii stim ca vitamina D produsa de razele solare contribuie din plin la buna dispozitie in timpul verii, sezon in care se inregistreaza cele mai putine cazuri de depresie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top