Connect with us

Revistateo.ro

Cruciulitele si odorizantele de masina devin istorie

Stiri

Cruciulitele si odorizantele de masina devin istorie?

Legiuitorii au tot felul de idei. In Parlamentul Romaniei, zi de zi au loc o serie de dezbateri despre proiecte care mai de care mai interesante, iar unele dintre ele ii deranjeaza pe romani.

Cea mai noua initiativa legislativa vine de la un deputat din Parlamentul Romaniei. Acesta vrea sa interzica folosirea odorizantelor in masini si a cruciulitelor.

Ce spune un pilot

Liviu Harbuz se gandeste la interzicerea cruciulitelor agatata de oglinda retrovizoare. „Acestea impiedica vizibilitatea, daca virezi si te uiti in lateral, alea sunt in balans si nu mai vezi nimic”, a declarat recent deputatul.

Despre acest subiect sensibil a vorbit si pilotul de raliuri Vali Porcisteanu. „Noi, la cursurile de conducere defensiva, avem un capitol foarte detaliat legat de elementele decorative pe care le au soferii in parbriz, si nu vorbim numai de cruci, papitoi, odorizante.

Mai sunt unii care au si CD-urile alea de pe vremuri. Ei credeau ca-i feresc de radar, mai au unii in interiorul masinii neoane, lumini rosii, albe. Chiar si un odorizant pe care il ai la oglinda iti blocheaza anumite unghiuri de vizibilitate.

Am vazut si eu masini cu foarte multe cruci nu numai la retrovizoare, ci si pe stânga, si pe dreapta. Nu stiu ce spune Codul rutier despre acest aspect, dar nu cred ca este foarte drastica sanctiunea, ar trebui sa se modifice ceva, sa fie mai aspra. Eu as recomanda acest lucru”, a declarat acesta, conform stiripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top