Connect with us

Revistateo.ro

Visezi in alb si negru? Afla ce spun oamenii de stiinta despre lucrul acesta. De ce unele persoane viseaza in alb si negru, iar altele in culori?

Stil de viata

Visezi in alb si negru? Ce spun oamenii de stiinta despre lucrul acesta?

Viseaza oamenii in alb si negru? Sau sunt visele noastre colorate, numai ca atunci cand ni le amintim, ne este greu sa ne aducem aminte culorile pe care le-am vazut? Sunt intrebari pentru care oamenii de stiinta incearca sa gaseasca raspunsuri de aproape o jumatate de secol. Cum stau lucrurile, oare, in cazul oamenilor care viseaza in alb si negru? Cum se explica lucrul acesta?

Ce inseamna daca visezi in alb si negru?

Specialistii sunt de parere ca visele in alb si negru sunt influentate de televizor. Au observat ca numai 4.4 % dintre participantii la studiu, cu varste sub 25 de ani, au visat in alb si negru. Si participantii cu varste de peste 55 de ani au avut foarte putine vise in aceste doua culori. Este vorba despre 7.3 %. Insa, se pare ca in cazul celor din urma sunt mai frecvente visele in alb si negru decat in cazul tinerilor. Explicatia este aceea ca persoanele cu varste mai inaintate au avut acces la televizor alb-negru. Iar oamenii de stiinta au gasit aici un motiv pentru care aceste persoane nu viseaza mereu color.

Insa mai exista cateva intrebari referitoare la vise si la studiile realizate pentru a le intelege mai bine. Se studiaza, oare, visele, sau numai amintirea lor? Si sunt de incredere mereu aceste amintiri? Nu mereu, spun specialistii. Mai ales cand incerci sa iti aduci aminte unele detalii mai putin importante ale unui eveniment.

Pe de alta parte, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acele culori care apar in vis reprezinta, de fapt, intensitatea unor emotii. Spre exemplu, culoarea rosie reprezinta pasiunea. Asa cum un miros urat din vis se traduce, in mod inconstient, prin emotii negative, si culorile pe care le visam ne dau anumite sentimente.

Asadar, o posbila explicatie pentru visele in alb si negru ar putea fi faptul ca oamenii s-au uitat la un moment dat la televizor, iar imaginile difuzate erau numai alb-negru.

Articole pe aceeasi tema:

Interpretare vise: 5 simboluri pe care sa nu le ignori

Ce inseamna daca visezi biserica

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top