Connect with us

Revistateo.ro

Impozitul pe venit scade de la 16% la 10%

Stiri

Impozitul pe venit scade de la 16% la 10%

Oficialii Ministerului de Finante au facut un anunt pe care il asteptau toti romanii. Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% in viitor, spun reprezentantii guvernului.

Masura prevazuta in programul de guvernare

„Reducerea TVA la 18% din 2018 (fata de 19% in prezent- n.red.) este o masura prevazuta in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza, fara sa existe cresteri ale altor taxe.

Vom reduce cota pe dividende la 0%, fata de nivelul actual de 5% si vor fi reduceri si in domeniul contributiilor de asigurari sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piata bursiera si ne va face mai atractivi, astfel incât sa aducem mai multi investitori in România.

Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o alta masura care se intentioneaza a fi luata pentru stimula si mai mult mediul economic, fara a genera cresteri de taxe pe alte parti. TVA 0 la locuinte este o alta masura trecuta in programul de guvernare, care se va introduce.

De asemenea, se ia in calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionut Misa, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor, scrie antena3.ro.

Aceasta nu e singura veste buna luata de guvernanti. Recent, stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat. Guvernul Romaniei a luat hotararea de a majora la 650 de lei cuantumul acestui stimulent.

CITESTE SI: Guvernantii vor sa lanseze programul Primul Salariu

Banii sunt acordati persoanelor care se intorc la munca inainte de incheierea concediului de crestere a copilului. Acest concediu dureaza doi ani. Pana acum, stimulentul acordat parintilor care se intorc in campul muncii era de 531 de lei, majorarea fiind de 119 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top