Connect with us

Revistateo.ro

Urmeaza cateva reguli simple care te ajuta sa controlezi portiile de mancare si sa slabesti sanatos. Afla care sunt acele reguli si cum sa le aplici corect.

Cura de Slabire

Cum controlezi portiile de mancare pentru a slabi sanatos

Nu conteaza ce dieta urmezi. Pentru a slabi si a te asigura ca nu mananci mai mult decat este nevoie, trebuie sa inveti sa controlezi portiile de mancare. Desigur, este mai usor de zis decat de facut. Mai jos vei gasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa mananci sanatos, sa nu consumi mai multe alimente decat ar trebui si, bineinteles, sa pierzi kilogramele in plus.

Invata sa controlezi portiile de mancare pentru a slabi

Foloseste condimente cand gatesti. Renunta la unt, maioneza si alte sosuri pe care le consumi pe langa unele feluri de mancare. Alege condimentele cand gatesti si astfel alimentatia ta va fi mai sanatoasa. Cand vei renunta la sosurile bogate in calorii, vei vedea ca incep sa dispara kilogramele nedorite.

Nu te limita la anumite alimente. Studiile au aratat ca persoanele care au mancat alimente sarace in grasimi au consumat cu 28.4% mai multe calorii decat cele aflate la polul opus. Exista numeroase alimente care contin grasimi bune de care organismul are nevoie pentru a fi sanataos si pentru a functiona asa cum trebuie. Si te vor ajuta sa slabesti. Nu alege alimente din comert indicate pentru curele de slabire, dar care in realitate contin zahar si alte ingrediente care iti vor spori pofta de mancare. Vei ajunge sa mananci mai mult decat este necesar.

Pune legume in farfurie. Jumatate de farfurie ar trebui sa contina legume. Sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrienti. De aceea vei consuma mai putine calorii. Insa iti vei primi portia zilnica de vitamine si minerale de care ai nevoie. Cand pui multe legume in farfurie, atunci vei pune mai putina mancare ce favorizeaza aparitia kilogramelor in plus. Spre exemplu, daca respecti aceasta regula, atunci vei consuma mai putine paste.

Trebuie sa stii cand poti folosi farfuriile mai mari. Nu este o problema daca vei pune salata intr-o farfurie mai mare, atata vreme cat nu contine ingrediente pline de calorii. Insa nu poti folosi aceleasi recipiente pentru alte feluri de mancare despre care stii sigur ca ingrasa.

Taie mancarea inainte de a te aseza la masa. Cand vei taia mancarea din farfurie, va ocupa mai mult spatiu. Astfel vei avea senzatia ca ai mai multa mancare in farfurie. Si cum in creier apare senzatia de satietate, si nu in stomac, atunci este o regula importanta pe care ai putea sa o urmezi.

Articole pe aceeasi tema:

Portia corecta din 11 alimente. Cat e suficient sa mananci la o masa

Despre salata noastra cea de toate zilele (dietetice?)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top