Sanatate
Ce faci daca ai fost diagnosticat cu prediabet?
Prediabetul este o problema de sanatate din ce in ce mai intalnita. Cand ai prediabet inseamna ca nivelul glicemiei tale este mai mare decat ar trebui, insa nu atat de mare incat sa fie vorba despre diabet. Medicii atrag atentia asupra faptului ca foarte putine persoane diagnosticate cu prediabet iau masuri. De asemenea, acestia sustin ca cel mai important este sa iti schimbi stilul de viata cand afli ca suferi de prediabet. Este mult mai important decat sa incepi sa iei pastile. Desigur, cel mai bine este sa vorbesti cu medicul pentru a afla ce trebuie sa faci. De asemenea, specialistii recomanda sa faci unele shimbari in privinta stilului de viata.
Cateva lucruri pe care poti sa le faci daca ai fost diagnosticat cu prediabet
Scapa de kilogramele in plus. De cele mai multe ori, problema apare din cauza kilogramelor in plus. Asa ca, pentru a-ti imbunatati starea de sanatate, este ideal sa iei masuri pentru a slabi. De asemenea, daca vei slabi, nu vei risca sa dezvolti si alte boli.
Verifica nivelul vitaminei D. Studiile au aratat ca persoanele care sufera de prediabet si nu consuma suficienta vitamina D risca sa faca diabet. Pentru a sti daca ai nevoie de aceasta vitamina si pentru a afla care este cantitatea recomandata in cazul tau, trebuie sa faci un test de sange.
Fii activ. Daca faci miscare, atunci nu risti sa ai probleme cu greutatea, unul dintre factorii care favorizeaza aparitia prediabetului si a diabetului. De asemenea, sportul scade nivelul insulinei din sange. Nu trebuie sa faci exercitii fizice intense. Alege antrenamentul care ti se potriveste si bucura-te de el. Chiar si mersul pe jos te poate ajuta.
Consuma grasimi sanatoase. Incearca sa incluzi in meniul tau alimente ce contin grasimi sanatoase. Spre exemplu, poti conuma ulei, peste, nuci si seminte. Vor reduce riscul de aparitie a diabetului. Si, bineinteles, au si ale beneficii asupra organismului. Nu in ultimul rand, trebuie sa stai departe de painea alba, dulciuri, orez alb.
Mergi la medic mai des pentru a afla daca in urma schimbarilor pe care le-ai facut si dupa ce ai respectat instructiunile medicului se observa imbunatatiri.
Articole pe aceeasi tema:
5 mituri despre diabetul tip 2 si adevarul din spatele lor