Connect with us

Revistateo.ro

Un baietel de trei ani s-a trezit paralizat. Medicii cu greu si-au dat seama despre ce este vorba. Daca nu aflau la timp ce nu este in regula, putea muri.

Stiri

Un baietel de 3 ani s-a trezit dimineata paralizat. Ce au gasit medicii in spatele urechii copilului?

Collin, un baietel in varsta de 3 ani, s-a trezit intr-o dimineata cu un comportament ciudat. Parintii lui, Dillon si Stephanie, au inceput sa isi faca griji. Nu putea sa stea in picioare si nu putea sa mai mearga bine. Au mers imediat la medic. Cu o seara inainte se lovise la cap. Credeau ca acesta este motivul pentru care au aparut schimbarile. Insa medicii au constatat ca nu aceasta era cauza. Ce s-a intamplat de fapt?

Un baietel de 3 ani s-a trezit dimineata paralizat. Medicii au gasit in spatel urechii copilului o capusa

Medicii nu puteau sa isi dea seama ce se intampla. Starea copilului se intrautatea pe masura ce timpul trecea. Nu mai putea sa isi miste corpul de la gat in jos. De asemenea, nu mai putea sa manance sau sa bea. Pentru ca la spitalul local medicii nu puteau sa isi dea seama ce nu este in regula, parintii baietelului au decis sa il tranfere la un alt spital pentru copii. Doctorii de acolo le-au spus ca daca mai intarziau o jumatate de ora, copilul ar fi intrat in stop cardiac.

Medicii de acolo au descoperit care era problema: o capusa mica in spatele urechii copilului. Capusele pot sa provoace paralizia. Se pare ca peste 40 de tipuri de capuse pot sa provoace aceasta grava problema. De asemenea, se pare ca in cazul copiilor apare mai des paralizia decat in cazul adultilor. De obicei simptomele apar intre 2 si 6 zile de cand insecta se ataseaza. De obicei se pun in zona capului sau in zona dintre gat si par. Simptomele incep cu oboseala, nervozitate, apoi apar simptomele neurologice. In urmatoarele 12-24 de ore muschii incep sa slabeasca. Daca insecta nu este indepartata, atunci pacientul va intra intr-un final in stop respirator. Odata ce este indepartata, pacientul incepe sa isi revina treptat.

Surse foto: stemgenex.com

Articole pe aceeasi tema:

Burtica ei de gravida era plina de vanatai. Ce au descoperit doctorii cand i-au facut ecografie VIDEO

A fost pe punctul de a-si pierde vederea dupa ce a folosit vopsea de par

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top