Naturiste
Ce secrete ascunde varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este una din cele mai consumate legume la noi, desi a aparut tarziu pe piata romaneasca. Aceasta varza in miniatura face parte din familia Brassica oleracea (ca si varza normala) si da, provine din capitala Belgiei!
Multe gospodine intampina dificultati atunci cand o gatesc. De cele mai multe ori gustul acestei legume este unul amar. Varza poate fi preparata impreuna cu alte legume verzi, dar si cu morcovi, ceapa si dovlecei.
Despre aceasta leguma se spune ca poate preveni cancerul si tocmai gustul amar pe care il are de la cotor este dovada, spun cercetatorii, ca leguma e plina de nutrienti esentiali. Pentru a scapa de gustul amar e nevoie sa fie taiat cotorul si sa fie indepartate cele doua frunze care se afla la exterior. Mai mult, daca varza e taiata in doua inainte de gatire, gustul amar nu se va mai simti la fel de puternic.
Proprietatile verzei de Bruxelles
Aceasta varza este bogata in proteine, fibre, carbohidrati si vitamina B. Contine si vitaminele E, K si C si contine totodata cupru, fosfor, fier, sodiu, magneziu, calciu si mult acid folic.
1. Varza de Bruxelles ajuta la cicatrizarea ranilor si mentine pielea sanatoasa.
2. Se spune ca aceasta leguma previne aparitia cancerului de colon si de plamani, mai ales daca este consumata fiarta.
3. Leguma previne imbolnavirea ochilor si stimuleaza buna functionare a inimii.
4. Leguma este recomandata femeilor insarcinate intrucat ajuta la buna dezvoltare a fatului. Previne defectele din nastere si ajuta la buna dezvoltare a sistemului nervos si a oaselor copilului.
5. Persoanele care au probleme cu ficatul este bine sa consume aceasta leguma.
CITESTE SI: Consumul de varza rosie previne cancerul la san
Cand poate fi introdusa leguma in alimentatia copiilor?
Acest tip de varza poate fi introdusa in alimentatie de la varsta de 10 luni. Este recomandat ca bebelusul sa fie consultat de medic pentru ca s-ar putea sa fie intolerant la acest aliment.