Connect with us

Revistateo.ro

Poti incerca sa gatesti snitel de post in perioada in care tii post. Insa este o reteta care poate fi preparata oricand, nu numai in acele zile.

Retete de post

Cea mai simpla reteta de snitel de post

Daca tii post, atunci ai putea incerca sa gatesti snitel. Se pregateste usor, nu necesita foarte mult timp, iar rezultatul va fi pe placut tau si al fmailiei tale. Mai jos vei gasi retate de snitel de post.

Snitel de post

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 punga de snitel de soia
– putina sare, dupa preferintele fiecaruia
– cateva boabe de piper
– 1 ardei (ingredient optional)
– 1 ceapa medie
– 1 sau 2 foi de dafin
– 2-3 catei de usturoi

Pentru a face crusta snitelului ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 lingura de mustar
– condimente, in functie de preferintele fiecaruia
– cateva linguri de apa (4 sau 5 linguri)
– 3 linguri de faina
– sare dupa preferintele fiecaruia

Puneti apa la fiert intr-o oala. Cand apa se incalzeste, puneti snitelele de soia in apa. In oala in care acestea fierb se pune sare, se aduga boabele de piper, ardeiul taiat, ceapa taiata, foile da dafin si usturoiul intreg. Se lasa la fiert timp de 20 de minute. Oala in care se fierb snitelele va fi acoperita cu un capac. Dupa aceea, snitelele se scot din apa si se lasa pe o farfurie la racit.

Se vor amesteca ingredientele ce vor fi folosite pentru crusta snitelului. Cand snitelele fierte se racesc, vor fi date prin sosul pregatit pentru crusta. Dupa aceea, vor fi puse la prajit. Focul trebuie sa fie potrivit. Snitelele se lasa la prajit pana se rumenesc pe ambele parti.

Este o reteta de care se poate bucura intreaga familie. Poate fi preparata atat in zilele de post, cat si in oricare zi, chiar daca nu se tine post. Pot fi servite simple, sau cu diferite sosuri, dupa preferintele fiecaruia. De asemenea, ati putea servi snitelele acestea de post si cu mujdei.

Snitelele de post se gatesc repede, iar rezultatele vor fi pe placul intregii familii. Asa ca, daca nu stii ce ai putea gati in zilele de post, poti incerca aceasta reteta.

Reteta BONUS: Uite asa se fac chiftelutele manastiresti – Reteta care te va face sa uiti de carne – SUNT DE POST!

Uite asa se fac chiftelutele manastiresti – Reteta care te va face sa uiti de carne – SUNT DE POST!

Ingrediente:

2 cani de fasole boabe
2-3 felii de franzela
O cana de orez
O ceasca de ulei
Doua cepe
5-6 catei de usturoi
1 morcov
1 pastarnac
2 frunze de dafin
O legatura de marar
O legatura de patrunjel
50 grame de faina

sare, cimbru (dupa gust)
Mod de preparare:
Se fierbe fasole dupa procedura obisnuita. Dupa ce se schimba prima apa, se pun morcovul, pastarnacul si ceapa, evident tocate. Se adauga cele doua frunze de dafin si se sareaza dupa gust.

Cand fasolea este bine fiarta se scurge de zeama (Atentie! Nu aruncati zeama, pentru ca o sa va trebuiasca) si, intr-un bol, se adauga painea (inmuitata cu ceva zeama de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar si mararul si patrunjelul tocate. Se amesteca bine compozitia, apoi se da totul prin masina de tocat (sau la un blender, cine are).

Compozitia se modeleaza apoi sub forma de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (daca le faceti plate, caz in care grosimea trebuie sa fie de cam un centimetru). Chiftelele se dau prin faina si se prajesc in uleiul foarte bine incins. Din restul de zeama ramasa de la fiertul fasolei se prepara o garnitura din orez. Proportia ar fi de trei cani de zeama la o cana de orez.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificatia ca, dupa ce s-a fiert (nu uitati de sare!) este recomandat sa-i puneti marar din belsug. Cel putin asa sustine prezbitera Garoafa Coman, care indica si faptul ca mancarea este infinit mai buna daca orezul este servit rece.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top