Connect with us

Revistateo.ro

Reteta de post Prajitura cu mere

Retete de post

Reteta de post: Prajitura cu mere

Ce reteta de post poate fi mai delicioasa decat prajitura cu mere? Se face usor si cucereste pe oricine!

Ingrediente pentru prajitura cu mere

PENTRU ALUAT:

– 250 de mililitri de apa minerala;
– 150 de grame de zahar;
– o lingurita de zeama de lamaie;
– o jumatate de lingurita de praf de copt;
– o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;
– 500 de grame de faina;
– un praf de sare;
– jumatate de lingurita de esenta de vanilie.

PENTRU UMPLUTURA:

– un kilogram de mere rosii;
– 150 de grame de zahar;
– un pliculet de zahar vanilat;
– o lingurita de scortisoara.

Pentru decor se poate folosi zaharul pudra vanilat. Iar acum sa vedem cum se face cea mai delicioasa prajitura cu mere, de post.

Mod de preparare

PASUL 1: PREPARAREA ALUATULUI

1. Adauga, pe rand, zaharul, uleiul, apa minerala, vanilia, zeama de lamaie, praful de copt si bicarbonatul de sodiu intr-un bol de sticla.

2. Amesteca puternic cu un tel pana cand zaharul se topeste de tot.

3. Adauga apoi faina in compozitia turnata in bol si continua sa amesteci pana cand obtii un aluat omogen.

4. E bine sa acoperi aluatul cu o folie si sa lasi compozitia la rece pret de 30 de minute.

5. Tapeteaza tava cu o hartie de copt. Imparte apoi aluatul in doua si pune prima foaie peste hartia de copt din tava.

6. Peste prima foaie de aluat se asaza apoi umplutura cu mere, iar deasupra se pune cea de-a doua foaie. Foile trebuie sa fie impartite in mod egal.

7. Pune aluatul in cuptorul setat la 180 de grade Celsius si lasa-l timp de 25 de minute sa se coaca. Inteapa din cand in cand aluatul cu o furculita pentru a verifica daca s-a copt. Cand blatul devine auriu, inseamna ca prajitura este gata.

PASUL 3: PREPARAREA UMPLUTURII

1. Spala merele si curata-le de coaja. Da merele pe razatoare si amesteca-le apoi cu zaharul.

2. Pune compozitia intr-o craticioara, la foc mic. Adauga apoi celelalte ingrediente pentru umplutura pana cand obtii o compozitie omogena.

CITESTE SI: Tort de post cu ciocolata

3. Dupa circa 5 minute, umplutura cu mere este gata sa fie intinsa pe foaia de aluat.

4. Presara la final zaharul pudra vanilat.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top