Connect with us

Revistateo.ro

Cum trebuie sa vopsesti corect ouale de Paste ca sa nu iti otravesti familia

Stil de viata

Cum trebuie sa vopsesti corect ouale de Paste ca sa nu iti otravesti familia

Vopsitul oualor le da batai de cap multor gospodine. Aceasta este una dintre traditiile pe care le respecta majoritatea romanilor in preajma sarbatorii Invierii Domnului.

Cea mai simpla solutie pentru a vopsi ouale este folosirea plicutelor din magazine cu vopsea. Multe gospodine pun vopseaua in apa in care fierb ouale, iar rezultatul e gata imediat. Medicii avertizeaza asupra acestui obicei! Multe dintre vopseluri contin chimicale care se pot impregna in albus. Aceste chimicale pot otravi organismul, mai ales daca ouale sunt consumate imediat dupa ce au fost vopsite. Cea mai sanatoasa alternativa la vopsitul oualor cu vopsea din comert este intotdeauna cea naturala. Iti prezentam mai jos cateva sugestii.

Cum trebuie sa vopsesti corect ouale daca nu vrei sa te imbolnavesti

Daca vrei ca ouale sa aiba culoarea roz deschis, foloseste sucul de sfecla rosie. Trebuie sa fierbi bine ouale inainte sa le scufunzi in sucul de sfecla. In acest fel, culoarea sucului de sfecla nu va atinge albusul.

Pentru culoarea verde, ai nevoie de iarba sau spanac. Zeama de spanac fiert va colora coaja oualor in verde. La fel ca in cazul sucului de sfecla rosie, este bine sa fierbi ouale inainte sa le scufunzi in iarba sau zeama de spanac.

Daca vrei o nuanta albastruie, foloseste cu incredere banala varza. Poate nu stiai, dar varza rosie coloreaza ouale in albastru. Dupa fierbere, ouale trebuie lasate peste noapte intr-un bol cu apa si varza rosie tocata.

CITESTE SI: Ouăle de Paște: 5 reguli de respectat pentru o fierbere și vopsire CORECTE

Daca vrei ca ouale sa fie rosii, ai nevoie de paprika. Pune trei linguri de paprika in apa in care fierbi ouale. Lasa-le 30 de minute si vei obtine o nuanta de rosu-caramiziu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top