Connect with us

Revistateo.ro

Stiai ca te poti imbolnavi daca dormi prea mult? Afla ce se intampla si ce boli poti dezvolta daca dormi mai mult decat este indicat.

Sanatate

Stiai ca te poti imbolnavi daca dormi prea mult?

Toti oamenii au nevoie de somn. Si, cui nu ii place sa doarma dupa o zi obositoare? Insa, studiile au aratat ca oamenii care dorm mai mult decat este indicat, pot sa dezvolte anumite probleme de sanatate. Afla cum sau de ce te poti imbolnavi daca dormi mai multe ore decat ar trebui.

Iata de ce te poti imbolnavi daca dormi prea mult

1. Poti face diabet. Studiile au aratat ca daca dormi mai mult, creste riscul de a face diabet.

2. Poti acumula mai multe kilograme. Daca dormi mult, inseamna ca nu vei avea timp pentru a fi activ. Iar lucrul acesta poate duce la obezitate. Si de aici pot sa apara si alte probleme de sanatate, asociate cu obezitatea.

3. Durerile de cap sunt des intalnite in cazul oamenilor care dorm prea mult.

4. Dureri de spate. Studiile au aratat ca persoanele care dorm prea mult se confrunta cu dureri de spate.

5. Depresia este un alt efect negativ al somnului in exces. Desi depresia apare, in general, in randul oamenilor care sufera de insomnie, se pare ca 15% dintre oamenii depresivi dorm mai mult decat este indicat.

6. Prea multe ore de somn afecteaza fertilitatea. Studiile au aratat ca in cazul oamenilor care dorm mai mult, hormonii sunt afectati. Si, astfel, sansele de a concepe un copil scad.

7. Creste riscul de a suferi de Alzheimer. Daca dormi prea mult sau, din contra, daca nu dormi sufiecient, atunci sansele de a suferi de Alzheimer cresc.

8. Poti avea probleme cardiace. Studiile au aratat ca in cazul oamenilor care au dormit mai mult, sansele de a dezvolta anumite probleme cardiace au crescut cu pana la 38%.

9. In urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia ca rata mortalitatii este mai mare in randul celor care dorm mai mult de 9 ore pe noapte decat in cazul persoanelor care dorm intre 7 si 8 ore intr-o noapte.

Articole pe aceeasi tema:

5 alimente care te ajuta sa dormi bine noaptea

De ce tresarim in timp ce dormim

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top