Connect with us

Revistateo.ro

Daca te vei trezi in fiecare dimineata la ora 6, atunci vei observa ca acest obicei iti aduce numeroase beneficii. Afla care sunt ele.

Stil de viata

De ce este bine sa te trezesti in fiecare dimineata la ora 6

Se spune ca „cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”. Se pare ca sunt mai multe motive pentru care este bine ca oamenii sa se trezeasca in fiecare dimineata la ora 6. Desi nu este usor sa se faca lucrul acesta, avand in vedere programul incarcat si zilele libere de care oamenii profita pentru a dormi mai mult.

Motivele pentru care este bine sa te trezesti dimineata la ora 6

1. Iti organizezi mai bine timpul. Uneori, multe persoane au senzatia ca cele 24 de ore ale zilei nu sunt suficiente pentru a face ceea ce si-au propus. Daca te vei trezi devreme, atunci iti poti organiza timpul. Si, astfel, vei putea sa faci lucruri pe care ti le doresti. Nu vei mai avea senzatia ca 24 de ore nu sunt suficiente.

2. Ai mai multa grija de tine. Daca te trezesti devreme, vei avea grija de tine si de corpul tau. Vei avea timp sa faci sport, sa meditezi etc. Si, astfel, vei avea energia necesara pentru intreaga zi.

3. Vei fi punctuala. 2 din 5 sefi se plang ca angajatii lor intarzie. Asa ca, daca vrei sa faci impresie buna, si daca nu vrei sa ajungi la serviciu dupa seful tau, este bine sa te trezesti mai devreme.

4. Te descoperi pe tine. Cand sau daca te vei trezi mai devreme, vei avea timp pentru a face multe lucruri care nu tin de rutina. Si, astfel, te vei putea descoperi pe tine. Vei afla lucruri noi despre tine, pe care poate nu le stiai.

5. Ai timp pentru micul dejun. Uneori, cei care nu se trezesc la timp, nu mai mananca dimineata. Sau mananca ceva repede, inainte de a pleca la serviciu. Insa, micul dejun este o masa importanta, care iti asigura energia pentru a incepe ziua in forta. De aceea, daca te vei trezi mai devreme, vei avea timp si pentru micul dejun.

Modalitati prin care te poti calma rapid

Daca esti intr-o situatie stresanta, poti incerca anumite modalitati prin care te poti calma rapid. Acestea sunt propuse de Therese Borchard pe blogul personal. Este o scriitoare care se concentreaza asupra problemelor legate de sanatatea mintala.

Modalitati prin care te poti calam rapid

1. Maseaza-ti palma. Foloseste-ti degetul mare al mainii opuse pentru a-ti masa palma. Este un exercitiu simplu si eficient. In plus, il poti face oriunde. Indiferent daca te afli la serviciu, acasa etc.

2. Te poti imbratisa. Poate parea ciudat, insa se pare ca este o metoda eficienta prin care te poti calma intr-un timp scurt. Stiai ca o imbratisare de zece secunde, in fiecare zi, scade riscul de a suferi de boli de inima, te ajuta sa combati stresul si iti imbunatateste sistemul imunitar?

3. Inchide ochii. Se pare ca un procent de 80% din stimularea senzoriala vine din partea ochilor. Asa ca, daca vei tine ochii inchisi din cand in cand, lucrul acesta ii va oferi creierului pauza de care are nevoie uneori. Nu este obligatoriu sa dormim cand tinem ochii inchisi pentru a ne calma. Este suficient sa stam pe pat, sa tinem ochii inchisi si astfel ne vom linisti.

4. Sprijina-ti palmele de pereti. Asaza-te in fata unui perete. Sprijina-ti palmele de suprafata solida a acestuia, dupa care impinge peretele timp de cinci sau zece secunde. Cei care au simtit un cutremur stiu cat de linistitor este sa se spijine de un perete.

5. Inspira si expira adanc. Tot ce trebuie sa faci pentru a te calma este sa inspiri adanc timp de cinci secunde, dupa care sa expiri tot pentru atatea secunde. Repeta de cateva ori exercitiul, pana vei incepe sa simti ca starea aceea neplacuta dispare.

Incearca una dintre metodele de mai sus pentru a te calma rapid. Le poti incerca oricand, indiferent de locul in care te afli.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top