Retete de Paste
Reteta de Paste: Prajitura cu budinca
De Paste, ai putea incerca sa gatesti o prajitura pufoasa cu budinca. Asa ca, daca nu stii ce reteta de Paste ai putea alege, poti tine cont de aceasta prajitura. Va fi un desert pe placul tuturor. Iata cum se prepara.
Reteta de Paste – Prajitura cu budinca
Pentru aceasta prajitura ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
– 8 linguri de faina
– 2 linguri de cacao
– 4 oua
– 1 praf de copt
– o jumatate de cana de zahar
Ingrediente pentru crema prajiturii:
– 2 plicuri de budinca (aroma este aleasa in functie de preferintele fiecaruia)
– 800 de ml de lapte
– 5-6 linguri de zahar
– 100 de grame de margarina lasata la temperatura camerei
Ingrediente pentru sirop:
– 3-4 linguri de zahar
– o jumatate de cana de apa
– 2 linguri de esenta (aroma va fi aleasa in functie de preferintele fiecaruia)
Iata cum prepari aceasta reteta. Inainte de toate, se pregateste blatul. Se vor separa albusurile de galbenusurile oualor. Albusurile se bat impreuna cu zaharul pentru a obtine o spuma. Apoi se pun galbenusurile, dupa care se adauga si cacaoa. Se amesteca praful de copt cu faina. Dupa aceea cele doua ingrediente vor fi puse in compozitia realizata anterior. Cand amestecul este gata, se pune la copt pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa aceea se prepara crema. Amesteca praful de budinca din plicuri cu cateva linguri de lapte si cu zaharul. Cantitatea de lapte ramasa va fi pusa la fiert impreuna cu margarina. Cand da in clocot, se poate adauga si praful de budinca. Se lasa la foc si se amesteca, pana se obtine crema. Va fi lasata la rece, la firgider, aproximativ o jumatate de ora.
Pentru a pregati siropul, tot ce trebuie sa faci este sa pui pe aragaz, la foc potrivit, ingredientele enumerate mai sus pentru sirop. Amestecul se lasa pe aragaz pana se topeste zaharul.
Apoi se insiropeaza blatul, iar peste el se pune budinca. Poti orna prajitura asa cum iti doresti.
Pofta buna!
Articole pe aceeasi tema:
Reteta de Paste: Brioase aperitiv cu cascaval si oua
Reteta de Paste – Cozonac cu ciocolata