Torturi
Ce faci bun si dulce weekendul acesta: Tort cu pepene galben
Nu lipseste weekend ca mama sau bunica sa nu faca ceva dulce: ca este vorba de gogosi sau o simpla prajitura cu mere, duminica este cea mai dulce zi a saptamanii. Reteta pe care v-o pregatim este savuroasa: tort cu pepene galben, ca tot e fruct de sezon.
Ingredientele necesare: 1 blat de pandispan din 5 oua, 1 pepene galben de un kilogram, 5 linguri de suc de lamaie, 300 gr frisca, 20 gr gelatina, 100 gr zahar.
Din pepenele galben se taie felii groase de aproximativ 2 centimetri. Puteti folosi forme de fursecuri, inimioare, stelute, triunghiuri pentru feliile de pepene, pe care le stropiti cu o lingura de suc de lamaie si apoi o pastrati la frigider. Restul feliilor se va pasa cu mixerul sau blenderul, impreuna cu celelalte 4 linguri de suc de lamaie si zaharul. Gelatina se dizolva in apa rece (o cana) dupa care, cu atentie, este incalzita la microunde.
Lichidul rezultatul din microunde se toarna peste piureul de pepene galben dupa care se baga la frigider vreme de un sfert de ora. Apoi se bate frisca, iar cand pepele ajunge sa se intareasca se inglobeaza in el toata frisca. Crema fructelor se unge cu grija pe blat care poate fi decorat, asa cum am scris mai sus, cu stelutele sau triunghiurile din pepene galben.