Connect with us

Revistateo.ro

Semne de dezechilibru hormonal pe care e bine să nu le ignori

Sanatate

Semne de dezechilibru hormonal pe care e bine să nu le ignori

Echilibrul hormonal este esențial pentru sănătatea întregului organism. Anumite simptome pot indica un dezechilibru hormonal, iar noi ți le prezentăm pe cele mai importante dintre acestea.

Nivelurile hormonale trebuie verificate în mod constant. Dezechilibrele de acest tip afectează majoritatea organelor și, în special, sistemul reproducător.

Semne de dezechilibru hormonal pe care e bine să nu le ignori

1. ȚI-E FOAME MEREU. Pofta continuă de mâncare în perioada menstruației este normală, însă când aceasta persistă, s-ar putea să te confrunți cu niveluri ridicate de cortizol sau insulină. De asemenea, dacă ți-e poftă de mâncare sărată, corpului tău îi lipsesc electroliții.

2. UIȚI DE LA MÂNĂ PÂN’ LA GURĂ. Se întâmplă să uităm adesea lucruri, însă dacă ai observat că lumea îți atrage atenția în legătură cu pierderile de memorie, e recomandat să mergi la medic. Stresul poate afecta deficitul de memorie, stările anxioase sau de agitație cauzând dezechilibre la nivel hormonal.

3. AI PIELEA USCATĂ. Mâncărimile la nivelul pielii și uscăciunea acestora pot indica semne de dezechilibru hormonal. Pielea uscată e primul semn că trebuie să îți verifici nivelurile hormonale.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine sa mananci alimente care contin fitoestrogeni

CITEȘTE ȘI: 20 de semne ca trebuie sa iti echilibrezi hormonii

4. ÎȚI CREȘTE PĂRUL FOARTE REPEDE PE TOT CORPUL. Părul în exces este provocat de producerea foarte mare de testosteron, hormon masculin. Dacă părul tău crește la scurt timp de la epilare, ar fi indicat să mergi la un dermatolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top