Stil de viata
Cum alegi carnea de pui. Detaliul la care trebuie să fii atent – VIDEO
Cum alergi carnea de pui? Se știe că acest tip de carne este o sursă bogată de proteine, fapt pentru care puiul e recomandat și în curele de slăbire. Problema este că nu toți puii de pe piață sunt la fel de sănătoși. Îi poți recunoaște și alege fiind atentă la un simplu detaliu.
Ce reprezintă liniile albe de pe carnea de pui. Cum alegi carnea de pui
Organizația „Compassion in World Farming” a lansat o campanie prin care dorește să prezinte felul în care sunt crescuți și tratați puii în ferme. Liniile albe pe care le vedem adesea pe carnea crudă de pui sunt indiciile felului în care animalele sunt tratate în ferme. Aceste linii sunt semnele disfuncțiilor musculare și, deși nu ne pune viața în pericol, este cu siguranță o problemă de moralitate.
De menționat este faptul că prezența acestor linii albe pe carnea de pui reduce calitatea acesteia și crește conținutul de grăsime cu până la 200%. Se știe că mâncarea grasă consumată des duce la afecțiuni cardiace.
Tulburările musculare afectează puii și sunt semnele că aceștia au fost tratați cu hormoni pentru a crește mai repede, scrie site-ul myhealthyreason.com.
CITEȘTE ȘI: Nu mai spala carnea de pui inainte de a o gati
CITEȘTE ȘI: Consumul de carne de pui din comert dezvolta chisturile ovariene
Pentru ca un pui de găină să ajungă la greutatea de 3 kilograme în mod sănătos, natural, este nevoie să treacă 47 de zile. În urmă cu 50 de ani, același proces dura 70 de zile.
Așadar, data viitoare alege cu atenție carnea de pui!