Sanatate
Motivul pentru care este bine să pui frunze de ridiche în ciorbă
Ridichile aduc numeroase beneficii organsimului. Nu trebuie să arunci frunzele acestei legume, deoarece și acestea sunt benefice pentru organism. Iată ce se întâmplă dacă vei pune frunze de ridiche în ciorbă.
De ce este bine să pui frunze de ridiche în ciorbă
Nu trebuie să arunci frunzele de ridiche deoarece aduc multe beneficii. Le poți adăuga în ciorbă. Pe lângă faptul că vor da mâncărurilor un gust aparte, acestea conțin multe substanțe nutritive. Pot fi incluse și în salate sau în aperitive. Acestea conțin seleniu, calciu, sulf, potasiu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C și compuși sulfuroși.
Ai putea încerca să pregătești o salată folosind frunze de ridiche, rădăcina de ridiche, usturoi verde, hrean, sos de soia. Pe lângă aceste ingrediente, poți adăuga și diferite condimente, în funcție de preferințe. Aceste frunze de ridiche sunt recomandate celor care suferă de osteoporoză.
Din frunzele acestei legume se poate face chiar și suc. Acesta va da energie, dar aduce și alte beneficii. Frunzele pot fi uscate, sau pot fi ținute în congelator. Asta pentru a beneficia de proprietățile lor pe parcursul întregului an, chiar dacă nu mai cresc în grădină sau nu se mai găsesc în comerț.
În ceea ce privește ridichile, trebuie menționat faptul că acestea conțin vitamina C, acid folic, calciu, fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu, vitamina B6. Ridichea de lună este bogată în antioxidanți. Dacă o vei include în alimentație, aceasta poate alunga astenia de primăvară.
Un alt lucru care trebuie știut despre ridiche este acela că are rolul de a detoxifia organismul. În plus, întărește sistemul imunitar și asigură sănătatea ficatului și a rinichilor.
Ridichea nu conține multe calorii. În 100 de grame de ridiche sunt 20 de calorii. Această legumă conține și fibre. În 100 de grame se găsesc 1,6 grame de fibre.
Articole pe aceeași temă:
Tu ce știi despre ridichea neagră?
Ce se întâmplă dacă mănânci frunze de ridiche în fiecare zi