Connect with us

Revistateo.ro

Află ce spun specialiștii în legătură cu femeile care suferă de cancer ovarian. Statisticile sunt ăngrijorătoare. Medicii trag un semnal de alarmă.

Sanatate

Ce se întâmplă cu majoritatea femeilor care suferă de cancer

Medicul primar oncolog, Dana-Lucia Stănculeanu, a vorbit despre ceea ce se întâmplă cu majoritatea femeilor diagnosticate cu cancer ovarian. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unei conferințe.

Ce se întâmplă cu majoritatea femeilor care suferă de cancer

Potrivit medicului, aproximativ 70% dintre femei primesc un diagnostic mult prea târziu. Atunci, boala a ajuns deja la un stadiu avansat. De aceea este recomandat ca femeile să meargă periodic la control. Iată ce a spus medicul primar oncolog, Dana-Lucia Stănculeanu, în cadrul conferinței, în legătură cu cancerul ovarian:

„Din nefericire, majoritatea femeilor care au cancer sunt diagnosticate în stadiul avansat al bolii, stadiul 3, stadiul 4 de boală. Tratamentul presupune fie adjuvant, fie tratament de lungă durată, de multe ori poate să fie şi paleativ. Cam 70% dintre paciente sunt diagnosticate atunci când boala este în stadiu avansat, iar din acestea 30% supravieţuiesc până la cinci ani. Ar trebuie să se ducă la controalele ginecologice de câte ori este nevoie. Orice femeie ar trebui măcar o dată pe an să se ducă la ginecolog”, a fost declarația medicului primar oncolog, potrivit evz.ro.

CITEȘTE ȘI: A murit de cancer ovarian dupa ce a folosit un produs de ingrijire corporala la indemana tuturor

Statisticile sunt îngrijorătoare. Se pare că aproape 250.000 de femei din lume află anual că suferă de cancer ovarian. Din păcate, multe dintre ele pierd lupta cu teribila boală. Aproape 140.000 dintre ele își pierd viața.

De obicei, femeile cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani suferă de cancer ovarian. Însă, și femei care încă nu au împlinit vârsta de 30 de ani au fost diagnosticate cu această boală teribilă.

CITEȘTE ȘI: S-a vindecat singur de cancer. Medicii au fost șocați

„Un stadiu incipient de descoperire a bolii poate să însemne vindecare, un stadiu avansat înseamnă boală care evoluează 10 ani, 20 de ani. În proporţie de 90%, tratamentul de care beneficiază româncele este la fel ca în alte ţări sau ca în ţările cu economie avansată. Cancerul ovarian poate fi vindecat”, a mai spus medicul primar oncolog Dana-Lucia Stănculeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top