Connect with us

Revistateo.ro

Ambrozia este o plantă pe care o întâlnești pe toate drumurile. Ceea ce puâini știu este faptul că aceasta duce la apariția unor probleme grave.

Sanatate

Ambrozia poate provoca grave probleme de sănătate

Ambrozia este o plantă pe care o întâlnești pe toate drumurile. Însă, ceea ce puțini știu este că aceasta poate să provoace grave probleme de sănătate. Specialiștii atrag atanția asupra acesteia. Află care sunt problemele pe care le poți avea din cauza ambroziei.

Planta care poate provoca grave probleme de sănătate

Specialiștii susțin că ambrozia este o plantă care are efecte nocive asupra sănătății. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de „iarbă de paragină”. Dacă intri în contact cu ea, atunci riști să dezvolți unele alergii care pot fi extrem de periculoase. Iar dacă acestea nu sunt tratate în timp util, atunci pot duce la apariția astmului.

Ambrozia este o plantă care apare în fiecare an. Poate fi întâlnită în grădini, în diferite culturi de cereale ori de floarea-soarelui. De asemenea, se găsește pe marginea șoselelor, în locurile cu ruine, aproape în orice curte sau chiar în parcuri.

CITEȘTE ȘI: Leguma pe care o poti gasi la supermarket si CARE TE POATE OMORI

CITEȘTE ȘI: Beneficiile știrului, planta care nu moare

Persoanele care au alergie la această plantă riscă să aibă anumite probleme. Asta pentru că la nivelul sistemului respirator sau la nivelul pielii acelei persoane apare o reacție foarte puternică în momentul în care intră în contact cu polenul eliberat de ambrozie.

Potrivit studiilor, aproape 10-15% dintre oameni fac alergii vara la această plantă. Iar simptomele apar și în cazul oamenilor care nu aveau înainte o astfel de alergie. Unul dintre cele mai întâlnite și mai supărătoare simptome este rinoreea. În astfel de cazuri apare o scurgere nazală care este apoasă și persistentă. Poate să persiste chiar și două sau trei săptămâni și nu scapi de ea nici cu ajutorul medicamentelor. De asemenea, în aceste cazuri apare deseori și strănutul. Mai mult decât atât, poți avea senzația că ai nasul înfundat.

Cei care suferă de astm pot să se confrunte cu anumite complicații. Polenul ambroziei duce la apariția tusei, a crizelor de astm. Mai mult decât atât, și pielea este afectată, deoarece pacienții se pot confrunta și cu anumite erupții. Din aceste motive, pacienții vr ajunge la un moment dat să se simtă foarte obosiți, apare somnolența, dar și lipsa randamentului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top