Connect with us

Revistateo.ro

Dacă vrei să pregătești un desert delicios, ai putea încerca să gătești o prăjitură cu brânză ți fructe. Află de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.

Deserturi

Prăjitură cu brânză și fructe

Dacă vrei să pregătești un desert gustos pentru cei dragi, atunci poți încerca să gătești o prăjitură cu brânză și fructe. Se prepară ușor, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce trebuie să faci pentru a prepara acest desert care îi va încânta pe cei dragi.

Prăjitură cu brânză și fructe

Pentru a prepara acest desert, ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 1/2 de kilogram de brânză (este bine ca aceasta să fie cremoasă)
– 225 de grame de fructe (afine, merișoare sau alte fructe, în funcție de preferințe)
– 200 de grame de făină albă
– praf de copt (un plic)
– un sfert de linguriță de sare
– 200 de grame de zahăr alb sau brun, sau alt îndulcitor, în funcție de preferințe
– 2 ouă
– 225 de grame de iaurt
– 125 de ml de ulei de floarea soarelui
– 2 lingurițe de esență de vanilie sau altă aromă, în funcție de preferințe
– coaja rasă de la o jumătate de lămâie

CITEȘTE ȘI: Prajitura cu nuca

CITEȘTE ȘI: Prajitura cu mere

Iată cum se prepară acest desert:

1. Se pun într-un recipient făina, praful de cot, sarea și o jumătate din cantitatea de zahăr.
2. Cele două ouă se bat cu mixerul. Peste ele se pune cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr.
3. În timp ce se amestecă cu mixerul ouăle și zahărul se adaugă treptat și uleiul.
4. Peste acest amestec se pune și iaurtul, până se obține un amestec omogen.
5. Apoi se pun brânza, esența de vanilie și coaja de lămâie.
6. Apoi în acest amestec se va pune făina.
7. În amestec se adaugă trei sferturi din cantitatea de fructe.
8. Într-o tavă se pune hârtie de copt. După aceea se adaugă compoziția.
9. Peste compoziție se pun fructele rămase.
10. Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
11. Se lasă compoziția la cuptor pentru 30-40 de minute.
12. Când este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se taie.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top