Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt bolile cauzate de balsamul de rufe. Pot să apară unele simptome neplăcute, dar și unele afecțiuni mai grave.

Sanatate

Bolile cauzate de balsamul de rufe

Foarte multe persoane folosesc balsamul de rufe. Însă, puțini sunt cei care știu care sunt bolile ce pot să apară din cauza acestui produs. Este vorba despre boli grave, unele dintre ele putând chiar să pună în pericol sănătatea.

Bolile cauzate de balsamul de rufe

În balsamul de rufe există foarte multe chimicale. Dacă acest produs este inhalat sau dacă intră în contact cu pielea, poate duce la apariția unor boli foarte grave. Mai ales copiii sunt expuși pericolului.

Printre cele mai toxice chimicale care intră în compoziția balsamului de rufe sunt următoarele:

1. Alpha-terpineol. Este o substanță chimică ce duce la apariția mai multor probleme. Amețelile, durerile de cap, senzația că îți este foame în permanență, pierderea memoriei, fața amorțită sunt unele dintre simptomele care apar dacă ești expus la acest produs.

2. Linalool. Acesta poate duce la apariția unor probleme respiratorii.

3. Acetat de benzil. Specialiștii suțin că există o strânsă legătură între această substanță și apariția cancerului pancreatic. Vaporii pe care îi eliberează această substanță sunt periculoși. Asta pentru că duc la apariția iritațiilor la nivelul ochilor și la nivelul căilor respiratorii.

4. Cloroform. Este o subtanță care poate duce la apariția cancerului, dar și la dezvoltarea altor probleme de sănătate. Dacă în balsamul de rufe folosit de tine există această substanță, atunci trebuie să ai grijă. Poate duce la apariția durerilor de cap, a leșinului. De asemenea, apar greața, vărsăturile, somnolența.

5. Alcool benzilic. Din cauza acestei substanțe apar simptome ca: durerile de cap, grața, vărsăturile. De asemenea, apare o tulburare a sistemului nervos central. Se poate întâmpla chiar să scadă brusc tensiunea arterială.

Așadar, balsamul de rufe poate cauza grave probleme de sănătate. Ar putea fi vorba chiar și despre cancer. Deci este ideal să ai grijă când folosești acest produs pentru că te poate îmbolnăvi grav.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top