Connect with us

Revistateo.ro

Află ce se întțmpă dacă neglijezi igiena cavității bucale. Sunt lucruri pe care oricine trebuie să le cunoască. Iată despre ce este vorba.

Sanatate

Ce se întâmplă dacă neglijezi igiena cavității bucale

Este important să te speli pe dinți. De asemenea, trebuie să știi că este foarte important și să îți cureți limba. Află ce se poate întâmpla dacă neglijezi igiena cavității bucale.

Ce se întâmplă dacă neglijezi igiena cavității bucale

1. Apare respirația neplăcută. Este o problemă des întâlnită în cazul persoanelor care nu au grijă de igiena cavității bucale. Dacteriile de pe limbă sunt reponsabile pentru apariția acestei probleme. Ele apar pe limbă și chiar reușesc să se înmulțească. Drept urmare, apare mirosul neplăcut. Trebuie menționat faptul că unele bacterii se găsesc și în spatele limbii. Sunt mai greu de înlăturat din acea zonă. Însă, o igienă corectă poate duce la înlăturarea acestora.

2. Gustul alimentelor va fi diferit. Dacă limba nu este curățată așa cum trebuie, atunci alimentele nu vor mai avea același gust. Asta pentru că pe limbă rămân bacterii, resturi de mâncare, precum și unele celule de piele moartă. Drept urmare, papilele gustative își vor pierde sensibilitatea.

CITEȘTE ȘI: Legătura nebănuită dintre bolile de ficat și spălatul pe dinți

CITEȘTE ȘI: Știai că apa minerală îți poate distruge dinții?

3. Limba nu va mai avea aceeași culoare. Acest lucru se întțmplă pentru că pe papilele gustative rămân culori ale unor alimente sau băuturi consumate. Nu este un motiv de panică. Acea culoare mai întunecată va dispărea după ce cavitatea bucală va fi curățată așa cum trebuie.

4. Pot să apară unele infecții. Dacă nu îți vei curăța corespunzător limba, atunci ciupercile de la nivelul ei se vor înmulți. Drept urmare, limba va începe să aibă o culoare albă. Dar, cu medicamentele corespunzătoare și cu o igienă așa cum se cuvine, infecțiile vor dispărea, la fel și ciupercile care au dus la apariția lor.

5. Parodontoza este o altă problemă care poate să apară din cauza igienei bucale dificitare. Microbii de pe limbă ajung în sânge. Drept urmare, apare gingivita, care este o inflamație la nivelul gingiilor. Și, din cauza acesteia se ajunge într-un final la parodontoză.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top