Connect with us

Revistateo.ro

România s-a calificat în finala Eurovision 2017. Piesa interpretată de Alex și Ilinca a fost clasată în finală pe locul 7.

Blog

Hai cu România

Cântecelul care a câștigat Eurovision România mi-a plăcut grav, dar mi-a fost rușine să zic ceva, una pentru că nu mă pricep și știu asta, apoi pentru că mă gândeam cam câte înjurături (subtile, că suntem băieți fini) urma să încasez. Am cam tăcut.

Am mai ascultat-o. Tot drăguța mi s-a părut, dar iar am ales să nu răspund tranșant la întrebarea „ce legătura are yodlerul cu România”, tocmai pentru că enunțul de plecare e eronat. Cine naiba a zis că Eurovisionul e corect, când e vorba despre acordatul punctelor, dacă e să ne batem în truisme. Boooon. Adică legătura dintre yodler și Sovata e în Alpi. Bună și asta. Ce te faci că, pe măsura ce îi ascultam pe cei doi tineri și le priveam bucuria pe scenă, a început să mă doară cotul cu tot cu humerus de legăturile ziariștilor, pe care ei le fac numai uneori, după Sovata. Rar.

Hai cu România

Pe scurt, românii s-au calificat cu yodlerul în finală. Ce am înțeles eu de aici: dacă ne place ceva, să zicem. Asta una. Să n-o mai scăldăm, de teamă de judecată în piața publică, nu e cazul, nu e de importanța rubricii meteo, gen. Asta cu „gen” am pus-o pentru contemporaneitatea aspectului, știți cum e. Plus că muzica și plăcerea pe care ne-o oferă e o chestiune subiectivă profund, nu e ca și când am fi întrebați care toate zecimalele lui Pi. Eeee…

Și încă una frumoasă. Ce au criticat mulți, a meritat onoarea victoriei, iar eu, în solitudine, n-am avut niciun merit, nici măcar printr-un timid „hai, baietii, nu fiți triști, romanii nu-s yodleriști”.

Sursa foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top