Sanatate
Ce au descoperit oamenii de știință despre oamenii cu păr în ureche
Te-ai întrebat vreodată de ce crește păr în urechi? Oamenii de știință au făcut numeroase studii pentru a afla de ce apare părul în această zonă a corpului și au aflat că e printre primele simptome ale bolii secolului XXI.
Semnul care anunță prima oară un atac de cord
Potrivit ultimelor cercetări făcute de oamenii de știință britanici, părul din urechi este asociat cu riscul de a face un atac de cord. Sute de mii de persoane mor zilnic din această cauză, inima fiind cel mai sensibil organ, care nu se poate adapta la secolul vitezei. Stresul de zi cu zi și stilul de viață nesănătos contribuie din plin la bolile de inimă.
Unul din medicii care au făcut această cercetare, dr. Frank Sanders, susține că nu trebuie ignorat niciodată acest semn. Studiul a fost publicat în „New Engeland Journal of Medicine”.
Acest simptom a fost botezat după cercetătorul care a făcut descoperirea. I se spune „semnul lui Frank”, cel care anunță atacul de cord cu mult înainte să se producă.
Părul crește în urechi din cauza congestiei arteriale, spun numeroși medici. Studiul a fost realizat în urma analizării a 43 de bărbați și 20 de femei, care în timp au suferit de boli cardiovasculare.
Richard Wagner, un alt reputat om de știință, susține următoarele: creșterea firelor de păr în urechi ori alte zone unde nu există pilozitate excesivă în mod natural este semnul că producția celulelor roșii din sânge este mult prea mare.
E important de precizat că și suplimentele de testosteron luate de bărbați pot duce la creșterea firelor de păr în urechi și la boli de inimă.
CITEȘTE ȘI: Boli de inima: 2 scuze care iti distrug inima
Cu totii ne-am gasit adesea cele mai stupide scuze pentru a nu avea grija de sanatatea noastra si sa ne expune astfel pericolul declansarii unor boli de inima. Gasim motive pentru a nu face miscare, pentru a nu scadea in greutate, pentru a nu lua medicamente sau a nu apela la alte obiceiuri sanatoase. Iar de aici si pana la bolile de inima nu e decat un singur pas.
Scuzele pot capata diverse forme dar trebuie sa fim sinceri cu noi insine, sa ne trezim la realitate si sa nu ne mai taiem craca de sub picioare. Stim bine care este drumul spre sanatate si nu vom ajung la destinatie daca apelam la scurtaturi necunoscute.
2 scuze care duc la boli de inima
Boli de inima – scuza #1: “Orice as face, nu slabesc”
Poate fi adevarat, dar este un caz foarte rar. Este vorba despre cei cu o mostenirea genetica nu prea grozava. Dar pentru majoritatea persoanelor supraponderale, pierderea semnificativa de kilograme este posibila. Daca ai mai pierdut candva kilograme, chiar si pe termen scurt, depinde doar de tine sa o faci din nou si sa te mentii pe termen lung. Important este sa privesti aceasta dieta nu ca pe ceva temporar pana ajungi al greutatea dorita, ci ca pe o schimbare permantenta a alimentatiei tale si a stilului tau de viata. Inima iti va multumi ca ai avut grija de ea.
Boli de inima – scuza #2. „Nu am timp sa gatesc sanatos, din cauza programului mananc des in oras”
Excesele culinare de acest tip, la restaurante si fast food-uri, sunt foarte rele pentru sanatatea si greutatea ta. Nu trebuie de fiecare data sa consumi cel mai atractiv si nesanatos fel. Rareste incercarea de specialitati si alege din ce in ce mai des feluri naturale, salate si mancaruri cat mai neprocesate.