Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt cele mai întâlnite mituri despre cancer și cum poate fi prevenită teribila boală care, din păcate, face tot mai multe victime.

Sanatate

Mituri despre cancer și cum poate fi prevenită teribila boală

Din păcate, multe persoane suferă de cancer. Există mai multe forme ale acestei boli. Află care sunt cele mai întâlnite mituri despre cancer și cum poate fi prevenită această boală teribilă.

Mituri despre cancer și cum poate fi prevenită teribila boală

“Cancerul este o boală destul de imprevizibilă.

Ceea ce ştim cu siguranţă este că un diagnostic timpuriu creşte şansa la viaţă: în cazul tumorilor la sân, de exemplu, avem o rată de supravieţuire de 90% dacă le depistăm devreme, în cazul cancerului de prostată, peste 99%, iar în cancerul de plămân, 70%”, spus oncologul turc Ozlem Er, potrivit descopera.ro.

“Genele sunt responsabile pentru 50% dintre diagnostice, în timp ce factorii de mediu sunt vinovaţi pentru cealaltă jumătate. Aşa că un stil de viaţă sănătos scade riscul apariţiei cancerului cu 50%. Cum putem face asta? Prin interzicerea fumatului şi scăderea numărului de fumători, în primul rând.

Apoi, consumul de alcool trebuie redus. Exerciţiile fizice de 3-4 ori pe săptămână, plimbările lungi de peste 30 de minute şi o dietă echilibrată cu fructe şi legume ne apără de cancerele asociate cu stilul de viaţă şi alimentaţia.

Bineînţeles, nu trebuie să neglijăm nici protecţia solară”, a mai adăugat medicul oncolog.

CITEȘTE ȘI: Rețeta anti-cancer a călugărului Elefterie de la Mănăstirea Dervent

CITEȘTE ȘI: Femeile care au acest tip de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

“Cancerul de sân şi cel testicular răspund cel mai bine la acest tratament, chiar dacă diagnosticul este unul târziu. Chiar şi în cazul cancerului pancreatic, care este unul dintre cele mai dificile, avem posibilitatea de a trata pacienţii.

Există întotdeauna ceva ce putem face după un diagnostic de cancer.

Desigur, nu putem garanta succesul, dar putem mări durata de viaţă şi calitatea ei”, a mai spus doctorul Ozlem Er, potrivit descopera.ro.

“Bolnavii de cancer au nevoie de proteine din peşte, pui, carne roşie. Dar auzim des pacienţi care ne spun că ei nu mănâncă deloc carne, pentru că astfel hrănesc celula canceroasă.

Trebuie să ştie că pot mânca orice, dacă nu există restricţii alimentare impuse de alte afecţiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare. Bineînţeles, că dieta trebuie să conţină şi vegetale, 5 porţii de fructe şi legume pe zi fiind optim”, a recomandat medicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top