Connect with us

Revistateo.ro

Trucul japonez care face cafeaua perfectă.

Sanatate

Cum să prepari cafeaua pentru a reduce riscul de apariție a cancerului de prostată

Foarte multe persoane beau cafea. Însă sunt puțini cei care cunosc efectele pozitive ale acestei băuturi asupra sănătății. Iată cum să prepari cafeaua pentru a beneficia de efectele sale favorabile asupra sănătății.

Cum să prepari cafeaua pentru a reduce riscul de apariție a cancerului de prostată

Potrivit studiului făcut de departamentul de Epidemiologie și Prevenție – Neuromed în colaborare cu Institutul Național de Sănătate din Italia, cafeaua preparată în stil italian poate reduce risul de apariție a cancerului de prostată. Conform studiilor, dacă se bea în fiecare zi cafea, atunci riscul de apariție a cumplitei boli scade semnificativ.

La studiu au participat aproximativ 7.000 de bărbați din regiunea Molise. Observațiile celor care au participat la studiu au durat aproximativ 4 ani. „Prin analiza consumului de cafea și compararea acestuia cu numărul cazurilor de cancer de prostată apărute de-a lungul timpului, am văzut o reducere netă a riscului, de 53%, la cei care au băut mai mult de trei cești de cafea pe zi”, a fost explicația cercetătorilor, conform worldpharmanews.com, notează avantaje.ro.

CITEȘTE ȘI: 10 motive in plus pentru care ar trebui sa bei cafea zilnic

CITEȘTE ȘI: Amestecul pentru cafea care îmbunătățește circulația sângelui

„Observațiile asupra celulelor canceroase ne permit să spunem că efectul benefic observat printre cei 7.000 de participanți la test este, cel mai probabil, datorat cafeinei și nu celorlalte substanțe care se găsesc în cafea. Studiul a fost efectuat asupra unei populații din centrul Italiei, unde se prepară o cafea caracteristică acestei țări: presiune ridicată, apă foarte fierbinte și fără filtrare. Această metodă, diferită de cele regăsite în alte zone ale lumii, poate duce la o concentrație ridicată a substanțelor bioactive. Cafeaua este o parte importantă a stilului de viață italian care nu presupune numai alimente, ci și modul specific în care sunt acestea preparate”, au mai explicat specialiștii.

Așadar, cafeaua preparată în stil italian reduce riscul de apariție a cancerului de prostată. Cafeaua este o băutură populară. Și poate avea efecte benefice asupra sănătății. Asta dacă este preparată într-un anumit mod.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top